Her krasjer småflyet med en bil under landing

Ble fanget på film. - Det var blod overalt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Pilotstudent William Davis skulle lande ved Northwest Regional Airport i Roanoke, Texas, da en bil plutselig kjørte inn foran rullebanen. Ulykken var ikke til å unngå: Flyet skar gjennom taket på SUV-en med landingshjulene.

- Vi så ikke noe, og plutselig falt det masse greier inn i bilen. Det var glass overalt, sier Heather Laudo, som satt i bilen med ektemannen Frank, til den lokale nyhetsstasjonen WFAA-TV.

- Det var blod overalt, fortsetter hun.

Paret sier de ikke så flyet, og dermed ikke stoppet slik reglene krever når rullebanen er i drift.

Til tross for de store ødeleggelsene på flyet, en Cessna Skyhawk, ble ingen personer alvorlig skadd i hendelsen, filmet av Davis' kone Kandy. Etter buklandingen gled flyet ut på gresset ved rullebanen.

Davis har nå gitt opp drømmen om å bli småflypilot, til tross for at han bare var fire uker unna sertifisering. Ulykkesferden var hans første innflyving og landing uten instruktør.

- Hendelser som dette gjør at du revurderer hva som er viktig i livet. Jeg har en kone og en liten datter, og de behøver meg, sier han til WFAA-TV.

Den føderale luftfartsmyndigheten FAA etterforsker nå hendelsen, den fjerde tilknyttet flyplassen på seks uker. To menn ble drept straks etter avgang 22. september, mens to voksne og to barn omkom da deres fly krasjet 6. oktober.

Fem dager senere krasjet et tredje fly i et gjerde under avgang. Piloten overlevde.