Her krasjer superbåten i 185 kilometer i timen

Sekunder seinere kom Petter Solberg til unnsetning. Mangemillionær alvorlig skadd.

MISTER KONTROLLEN: Etter å ha truffet en liten bølge i svært høy fart, ser det på dette utrolige mobilbildet ut som båten blir kastet til høyre og med baugen ned mot vannet. Da er ulykken et faktum.  MMS-foto: FRODE EVJE
MISTER KONTROLLEN: Etter å ha truffet en liten bølge i svært høy fart, ser det på dette utrolige mobilbildet ut som båten blir kastet til høyre og med baugen ned mot vannet. Da er ulykken et faktum. MMS-foto: FRODE EVJE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||(Dagbladet.no): Bildet ovenfor viser sekundet da den spesialbygde speedbåten, som da holdt rundt hundre knop i kappløpet med Petter Solberg, blir kastet opp i lufta av en bølge og er på vei ned igjen i helt gal vinkel. 

Fem personer ble fraktet til sykehus etter ulykken, som skjedde ved Idse i Høgsfjorden utenfor Stavanger .Tre av personene er alvorlig skadd, blant dem eieren av båten, en mangemillionær fra Rogaland. Båten var splitter ny og var nettopp kommet fra USA.

- Vannsøyle 20 meter opp i luftaØyenvitne Frode Evje (36) var rundt hundre meter unna da han  skulle prøve å ta et bilde med mobilen sin av speedbåtene som suste forbi i rundt hundre knop. Men i stedet for et artig minne, fanget han selve øyeblikket da ulykkesbåten er i ferd med å bli kastet rundt.

Evje mener det gikk galt da da den røde fartsdoningen, som skal ha valgt en skarpere linje enn Solberg i denne delen av løypa, kom feil inn i en liten bølge fra en stor yacht som hadde passert ved leia like før de to lederbåtene.

- Før det gikk galt kjørte de så fort at praktisk talt bare propellene var i vannflaten. Jeg hørte et smell da Petter Solbergs båt traff hekkbølgen, og jeg så at han senket farten, men klarte seg gjennom uten problemer. Båten bak var i ferd med å ta igjen Petter, men så kom et nytt smell. Da så vi bare en vannsøyle som sto 20 meter i været. En mann ble kastet voldsomt gjennom lufta, og det neste vi så var båten som lå med kjølen i været, forteller øyenvitnet til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer