Her kremerer Manisha sin 23-årige venninne

Ble drept da huset hun flyktet til, raste sammen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KATMANDU (Dagbladet): - Ciatala var 23 år, og ei veldig god venninne av oss. Etter jordskjelvet var hun savnet, og vi lette rundt på sykehusene. Til slutt fant vi henne, forteller Manisha Dhakal til Dagbladet.

Utenfor hindutempelet Pashupatinah, ved bredden av elva Bagmati i sentrum av Katmandu, har likbålene brent nesten kontinuerlig siden det store jordskjelvet lørdag. Politimannen S.S. Dhani forteller at det har vært hundre kremasjoner på stedet bare i dag før klokka 16.

- Tre til fra LHBT-miljøet er fremdeles savnet, sier Manisha, som leder foreningen Blue Diamond Society.

Ble begravd Manisha forteller at Ciatala rømte fra bygningen hun bodde i, til nabobygningen da hun merket skjelvet. Men nabobygningen raste sammen og begravde henne.

- Etter at vi fant Ciatala, kontaktet vi moren og søsteren hennes, som bor på landsbygda. De kom til Katmandu i morges for å være med på seremonien, sier Manisha.

Hun og en rekke sørgende fra det lille LHBT-miljøet i Katmandu holder et minutts stillhet for å ønske Ciatala, som var transperson og sentral i miljøet, lykke til i det neste livet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.