Her kunne han drept hundrevis

Politiet tror bombemannen prøvde å slå til i det store kjøpesenteret Åhlens eller på t-banen.

MULIG MÅL: T-banen i Stockholm kan ha vært terrormålet. Foto: Sveinung U. Ystad, Dagbladet
MULIG MÅL: T-banen i Stockholm kan ha vært terrormålet. Foto: Sveinung U. Ystad, Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

STOCKHOLM (Dagbladet): Bare noen spredte politipatruljer og forsterket vakthold på kjøpesentrene vitnet i går kveld om at den travle handlegata Drottninggatan ett døgn tidligere var åstedet for det første selvmordsangrepet i Norden, utført av en antatt islamist.

Samtidig var juleshopperne Dagbladet snakket med i går smertelig klar over at eksplosjonen var ment å være langt kraftigere, og at det neppe var den ubetydelige stikkgata som var målet.

- Man kjenner det kribler ubehagelig i magen når man går forbi her for første gang etter det som skjedde. Jeg og kona sa det til hverandre i morges: Dette skulle være større, det var sikkert Åhlens som var målet, sier Johan Wickner (34), med henvisning til det store kjøpesenteret halvannet kvartal unna - der det var full juletrengsel hele helga.

T-banen mulig mål Hva seriekoblede rørbomber med spiker kunne ha forårsaket der eller bare midt i Drottninggatan, var samtaleemne for de fleste forbipasserende i den tettpakkede gågata i går.

- Dette er veldig ekkelt og ubehagelig, særlig når man har barn.  Men det er viktig at vi ikke sitter hjemme og er redde, da får det jo den effekten som var ønsket. Det er godt å se at så mange er ute også i dag, sier Sophie Josephson (29), som i går handlet på nettopp Åhlens.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer