- JUSTISMORD: Den britisk-kanadiske læreren Neil Bantleman og den indonesiske læreren Ferdinant Tjiong ble denne uka dømt til ti års fengsel for seksuelle overgrep mot tre unge gutter. Her blir de kysset av sine koner som møtte dem i retten i Indonesia. Foto: Reuters/NTB Scanpix
- JUSTISMORD: Den britisk-kanadiske læreren Neil Bantleman og den indonesiske læreren Ferdinant Tjiong ble denne uka dømt til ti års fengsel for seksuelle overgrep mot tre unge gutter. Her blir de kysset av sine koner som møtte dem i retten i Indonesia. Foto: Reuters/NTB ScanpixVis mer

Her kysser de mennene sine som er dømt til fengsel for sex-overgrep mot små barn

Storbritannia og USA bekymret for tvilsom rettsprosess i Indonesia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En britisk-kanadisk lærer og hans indonesiske kollega er dømt til ti års fengsel i Indonesia for å ha misbrukt tre barn i førskolealder seksuelt, skriver BBC.

De angivelige overgrepene skal ha skjedd mot elever ved den prestisjetunge internasjonale skolen Jakarta Intercultural School (JIS).

Den britisk-kanadiske læreren heter Neil Bantleman og den indonesiske læreren heter Ferdinant Tjiong. De nekter begge for å ha begått overgrepene de denne uka er dømt til lange fangselsstraffer for, og de kommer til å anke sine dommer.

- Mangler bevis Mennenes støttespillere har kritisert påtalemyndigheten i Indonesia for måten de har kjørt saken på. Både den amerikanske og den britiske ambassaden i landet har varslet om at rettsprosessen har vært kritikkverdig.

Den britiske ambassaden er skuffet over å ha blitt nektet tilgang til Bantleman under rettsprosessen, og ambassaden påpeker flere «irregulariteter i saksbehandlingen».

Den amerikanske ambassaden sier det er grunn til å stille seg «alvorlige spørsmål» om etterforskningen og den «totale mangelen på troverdige beviser».

USAs ambassade sier den håper på en rettferdig ankesak, og viser til at utfallet av saken kan få betydning for hvordan resten av verden ser på Indonesia og landets rettssystem.

- Voldtatt på «hemmelige rom» Påtalemyndigheten har hevdet i retten at Tjiong og Bantleman gjentatte ganger skal ha voldtatt tre unge gutter som var rundt fem år gamle over en periode på flere måneder.

Guttene skal ha vitnet om at overgrepene ble utført på «hemmelige rom» på skolen.

Dommeren festet lit til påtalemyndighetens framstilling og dømte de to lærerne til ti år i fengsel samt pengebøter.

- Justismord - Dette er et justismord. Vi vil fortsette vår kamp helt til sannheten kommer fram. Sannheten er at Ferdi og jeg aldri har misbrukt disse barna, uttalte Bantleman etter den fellende dommen.

BBCs reporter Alice Budisatrijo var til stede under rettsforhandlingene. Hun sier at nesten alle beviser som lærernes forsvarere la fram, ble underkjent av retten, deriblant en sakkyndigerklæring som konkluderer med at barna var blitt stilt ledende spørsmål som kan ha forkludret deres erindringer av hva som har skjedd.

Retten ville heller ikke vite noe av en rapport fra et sykehus i Singapor som viser at det ikke finnes noen tegn på at guttene er blitt utsatt for seksuelle overgrep.

Denne rapporten står i grell kontrast til sykehusrapporten som påtalemyndigheten i Indonesia har lagt fram.

Saksøker skolen Jakarta Intercultural School er et populært valg for utenlandske diplomater, rike utflyttere og velstående indonesere.

I desember i fjor ble fire mannlige rengjørere dømt til åtte års fengsel i den samme overgrepssaken. En kvinnelig rengjører ble dømt til fengsel for medvirkning.

En sjette ansatt ved skolen skal ha tatt sitt eget liv mens han satt varetektsfengslet.

Familien til en av de angivelige overgrepsofrene saksøker skolen for svimlende 84 millioner pund.

HEVDER SIN USKYLD: Den britisk-kanadiske læreren Neil Bantleman og den indonesiske læreren Ferdinant Tjiong anker dommen på ti års fengsel for seksuelt misbruk av tre små gutter. Foto:  AFP/NTB Scanpix
HEVDER SIN USKYLD: Den britisk-kanadiske læreren Neil Bantleman og den indonesiske læreren Ferdinant Tjiong anker dommen på ti års fengsel for seksuelt misbruk av tre små gutter. Foto: AFP/NTB Scanpix Vis mer