Her kysser de mennene sine som er dømt til fengsel for sex-overgrep mot små barn

Storbritannia og USA bekymret for tvilsom rettsprosess i Indonesia.

- JUSTISMORD: Den britisk-kanadiske læreren Neil Bantleman og den indonesiske læreren Ferdinant Tjiong ble denne uka dømt til ti års fengsel for seksuelle overgrep mot tre unge gutter. Her blir de kysset av sine koner som møtte dem i retten i Indonesia. Foto: Reuters/NTB Scanpix
- JUSTISMORD: Den britisk-kanadiske læreren Neil Bantleman og den indonesiske læreren Ferdinant Tjiong ble denne uka dømt til ti års fengsel for seksuelle overgrep mot tre unge gutter. Her blir de kysset av sine koner som møtte dem i retten i Indonesia. Foto: Reuters/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En britisk-kanadisk lærer og hans indonesiske kollega er dømt til ti års fengsel i Indonesia for å ha misbrukt tre barn i førskolealder seksuelt, skriver BBC.

De angivelige overgrepene skal ha skjedd mot elever ved den prestisjetunge internasjonale skolen Jakarta Intercultural School (JIS).

Den britisk-kanadiske læreren heter Neil Bantleman og den indonesiske læreren heter Ferdinant Tjiong. De nekter begge for å ha begått overgrepene de denne uka er dømt til lange fangselsstraffer for, og de kommer til å anke sine dommer.

- Mangler bevis Mennenes støttespillere har kritisert påtalemyndigheten i Indonesia for måten de har kjørt saken på. Både den amerikanske og den britiske ambassaden i landet har varslet om at rettsprosessen har vært kritikkverdig.

Den britiske ambassaden er skuffet over å ha blitt nektet tilgang til Bantleman under rettsprosessen, og ambassaden påpeker flere «irregulariteter i saksbehandlingen».

Den amerikanske ambassaden sier det er grunn til å stille seg «alvorlige spørsmål» om etterforskningen og den «totale mangelen på troverdige beviser».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.