Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her lå Anne (44) i nesten tre kvarter før redningsmanskapene hørte den fortvilte bankingen hennes

Ble levende begravd av snømassene.

LEVENDE BEGRAVD: Anne Kristin Jakobsens familiemedlemmer forteller at hun lå begravd inne i eget hus i anslagsvis en halvtime/tre kvarter. Foto: Frank Jakobsen.
LEVENDE BEGRAVD: Anne Kristin Jakobsens familiemedlemmer forteller at hun lå begravd inne i eget hus i anslagsvis en halvtime/tre kvarter. Foto: Frank Jakobsen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En person er død, og sju personer er sendt til sykehus med skader, etter at et voldsomt snøras traff ti bolighus i Longyearbyen lørdag formiddag. En av dem er 44 år gamle Anne Kristin Jakobsen, som bor i et av spisshusene i Longyearbyen sammen med samboeren og sønnen.

Mens samboeren og sønnen klarte å komme seg ut av huset, ble Anne Kristin  begravd levende av snømassene inne i eget hus. 

Der lå hun i nesten tre kvarter før hun ble funnet av redningsmannskapene. Hun fikk deres oppmerksomhet ved å slå gjentatte ganger på en mikrobølgeovn.

- Hun lå nesten helt fastklemt. Det er kaos, alt er knust, og hun slo og slo i mikrobølgeovnen for å påkalle oppmerksomhet, forteller søskenbarnet Bent Jakobsen til Svalbardposten, som først omtalte den spesielle historien.

Hun skal ifølge søskenbarnet Frank være i god form. Han besøkte henne på sykehuset tidligere lørdag.

- Det var tre menn fra letemannskapene som grov henne fram. Hun var helt skinnfri på knokene etter å ha ligget og slått på mikrobølgeovnen, sier Frank Jakobsen til Dagbladet.

Han beskriver det som en gladhistorie, og sier søskenbarnet hans har hatt englevakt.

Ifølge Jakobsen var søskenbarnet på kjøkkenet da raset gikk. Kvinnens samboer var på stua, men lyktes i å komme seg ut av huset ved å klatre ut gjennom et stuevindu da snømassene kom. Parets sønn ble reddet i sikkerhet av samboeren, som fikk ut den tolv år gamle gutten via altanen i andre etasje.

- Da vi hørte at raset gikk, ringte vi samboeren hennes. Han hadde fått ut sønnen, men fortalte at Anne hadde vært på kjøkkenet da raset gikk, og at han ikke fikk kontakt med henne, sier Frank Jakobsen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media