Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her lå Ole-Bjørn begravd i to meter snø i over en halvtime

- Jeg hadde panikk og var desperat etter å komme meg opp.

 LEVENDE BEGRAVD:  Takraset tok med seg Ole-Bjørn ned skråningen bak huset. Der ble han liggende begravd i den kalde snøen i mellom 30 og 50 minutter. Foto: Asbjørn Torgersen, Telemarksavisa TA
LEVENDE BEGRAVD: Takraset tok med seg Ole-Bjørn ned skråningen bak huset. Der ble han liggende begravd i den kalde snøen i mellom 30 og 50 minutter. Foto: Asbjørn Torgersen, Telemarksavisa TA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ole-Bjørn Olsen fra Rjukan har opplevd manges verste mareritt: Å bli levende begravd, uten å kunne røre seg.

Da han i går tidlig skulle fjerne et tjukt snølag fra hustaket, raste snøen ned og begravde ham to meter ned i de kalde massene.

- Jeg var desperat etter å komme meg opp. Jeg trodde at jeg kom til å stryke med, forteller Ole-Bjørn Olsen til Dagbladet.

Skulle fjerne snø Det var Telemarksavisa som først fortalte den dramatiske historien.

- Jeg hadde stått på verandaen og hakket på snøen en stund, da jeg hørte et brak og kjente en kraftig dytt i ryggen. Jeg ble kasta mellom tre og fire meter ned fra verandaen, forteller Olsen.

Med en arm foran ansiktet, liggende på magen under snømassene, var Olsen først helt rolig. Snøen over ham kunne da umulig være særlig tykk?

Da han innså at han ikke klarte å reise seg, kom panikken.

- Jeg klarte ikke å røre meg. Jeg prøvde å grave litt med hendene og dytte meg opp med ryggen, men det gikk ikke. Snøen var for tykk, sier Olsen.

Var desperat Den høygravide forloveden Rebecca Stenvi var hjemme da hun hørte snødrønnet. Og mens Olsen lå to meter under snømassene og ropte om hjelp, gravde hun febrilsk med hendene for å få ut mannen.

- Jeg tenkte på de dumma tinga, hvordan det ville gå med fruen og forsikringa. Jeg svimte av eller sovna flere ganger, og lurte på om hun kunne høre ropene mine der oppe, forteller Olsen.

 VAR UFATTELIG HELDIG:  Ole-Bjørn Olsen var desperat og panisk da han ble hentet opp av snømassene. I etterkant sier han at det er utrolig at det gikk så bra. Olsen ble lagt inn på sykehus for observasjon, men kom uskadd fra det hele. Foto: Privat
VAR UFATTELIG HELDIG: Ole-Bjørn Olsen var desperat og panisk da han ble hentet opp av snømassene. I etterkant sier han at det er utrolig at det gikk så bra. Olsen ble lagt inn på sykehus for observasjon, men kom uskadd fra det hele. Foto: Privat Vis mer

Så, etter evigheter i snøen, kjente han et prikk i siden. Nødetatene hadde funnet ham.

- Jeg har vært utrolig heldig. Ambulansefolka sa jeg kan ha vært begravd i 30 til 50 minutter, sier Olsen til Dagbladet.

- Vær forsiktig Han ble innlagt på sykehus, men kom uskadd fra det hele. Politiet sier Olsen har vært ufattelig heldig.

- Dette kunne gått veldig galt. Vi anbefaler folk å være ytterst forsiktige når de skal fjerne snø fra taket. Det er jo store mengder snø i hele fylket nå, og den er veldig tung, sier operasjonsleder Jan Olaf Jansen ved Telemark politidistrikt.

Olsen hadde heldigvis forloveden hjemme, som ringte nødetatene, men Jansen sier mange prøver å fjerne snø alene.

- Da kan det ta lang tid før folk merker det, sier Jansen.

 TUNG SNØ:  Politiet sier folk må være forsiktige når de skal fjerne snø fra taket, spesielt hvis de er alene, og det ikke er noen som følger med. Ole-Bjørn Olsen hadde heldigvis forloveden hjemme da han ble begravd to meter ned i snømassene, her utenfor huset sitt på Rjukan. Foto: Asbjørn Torgersen, Telemarksavisa TA
TUNG SNØ: Politiet sier folk må være forsiktige når de skal fjerne snø fra taket, spesielt hvis de er alene, og det ikke er noen som følger med. Ole-Bjørn Olsen hadde heldigvis forloveden hjemme da han ble begravd to meter ned i snømassene, her utenfor huset sitt på Rjukan. Foto: Asbjørn Torgersen, Telemarksavisa TA Vis mer
Hele Norges coronakart