Her lå svaret på den 30 år gamle forsvinningsgåten

13-åringen så en bil under vannflaten. Der fant de levningene etter en kvinne som har vært savnet i 30 år.

SPORLØST: I denne innsjøen lå svaret på en nesten 30 år gammel forsvinningsgåte. Reporter: Emilie Rydning. Video: CNN og Dagbladet TV Vis mer

Funnet er blant annet omtalt av Washington Post og CTV.

13-år gamle Max Werenka stirret nemlig ned fra sitt såkalte paddleboard og ned mot bunnen av innsjøen i Canada. Der så han en firkantet gjenstand.

- Jeg så noe som lignet en skygge. Så så jeg noe som blinket, sier han til Washington Post.

Han skjønte fort at han så på undersiden av en bil. Nå viser det seg at ungguttens oppdagelse har løst en 27 år gammel forsvinningssak.

Ei gåte

Noen dager etter at funnet ble gjort, dykket politiet ned og hentet opp bilen. Der fant de også levningene etter en kvinne.

Mange trodde nemlig at man aldri skulle få svaret på hva som skjedde med Janet Farris, som var 69 år gammel da hun forsvant sporløst på vei til et bryllup i 1992.

Familien reagerer nå med takknemlighet.

- Vi fikk en telefon etter bryllupet, der de lurte på hvorfor hun aldri kom seg dit. Så hun hadde faktisk vært savnet i to uker uten at noen visste noe, sier barnebarnet Erin Farris-Hartley til Global News.

Behjelpelig

Familien sier videre at de hadde en mistanke om at noe slik kan ha skjedd.

Da politiet kom til stedet, hoppet unge Max Werenka ut i vannet med GoPro-en for å prøve å finne ut hva det faktisk var som var der nede i vannet, skriver CTV.

- Jeg kan ikke forestille meg å gå så lenge uten å ha visst hva som har skjedd med et kjært familiemedlem, sier han til kanalen.

- Hvis jeg kunne hjelpe noen med hva som helst, hvorfor ikke gjøre det.

Politiet opplyser at de ikke mistenker at noe kriminelt har skjedd.