Her labber bjørnen til ulven som forsøker å stjele middagen hans

- Jeg hadde gåsehud, sier erfaren naturfotograf.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Torsdag kveld satt naturfotograf Roger Brendhagen i det som blir kalt «no mans land» i Kuhmo i Finland, og ventet på at naturen skulle by på et godt bildemotiv.

Med seg hadde han en rekke deltakere på et fotoworkshop han arrangerer i Finland sammen med kollega Tommy Solberg. Det som skjedde foran øynene deres, var ifølge Brendhagen en helt unik opplevelse.

Bjørn og ulv To bjørner satt over en dyreskrott og spiste. Så dukket det opp tre ulver som også var sultne. På bildene Brendhagen har tatt, ser det regelrett ut som om ulvene går til angrep på bjørnen som sitter over dyreskrotten når ulvene kommer.

- Ulven er en notorisk jeger, og stjeler fra alle, sier Brendhagen.

Men bjørnen ønsker ikke å dele maten, og på bildet ser det ut som om bjørnen regelrett slår til en av ulvene.

- Bjørnen traff ikke ordentlig, men det var et ordentlig slagsmål. Å se en sånn situasjon utspille seg foran øynene våre, det er veldig uvanlig og veldig stort.

Ute fra ettermiddag til morgen Bildene Brendhagen har tatt ble foreviget om lag 19.30 på kvelden torsdag. Under fotoworkshopen han leder i Finland, tilbringer han og deltakerne et halvt døgn ute i fotoskjul, fra ettermiddagen til morgenen etter.

- Vi sitter nesten og holder pusten fordi vi må være stille. Etter vi hadde sett dette og tatt bilder av dette, hadde jeg nesten lyst til å skrike. Jeg hadde gåsehud, sier Brendhagen.

Ved å tilbringe mange timer utendørs sammenhengende lærer man ifølge Brendhagen en god arbeidsflyt som naturfotograf, og ikke minst at man må være på hugget hele tiden.

LABBER TIL: Bjørnen gir seg imidlertid ikke uten kamp, og gir regelrett ulven en på snuta. Foto: Roger Brendhagen
TRE MOT EN: Ulvene gikk til angrep på bjørnen for å distrahere den slik at ulvene kunne ta dyreskrotten, ifølge naturfotografen Roger Brendhagen. Foto: Roger Brendhagen
BITER FRA SEG: Ulvene fortsetter å prøver å overmanne bjørnen. Foto: Roger Brendhagen

Bildet han og kursdeltakerne hans foreviget på torsdag, var imidlertid ikke helt påspandert fra naturens side.

- Vi sitter som nevnt i fotoskjul, og vi hadde plassert ut skrotten på myra hvor bjørnen og ulvene kom, men det er likevel veldig uvanlig å se bjørn og ulv samtidig, sier Brendhagen.

Tilbringer 250 døgn på reise Han anslår at han tilbringer om lag 250 reisedøgn forskjellige steder i verden bak kameraet sitt. Han leverer bilder til en rekke natur- og dyremagasiner, samt nettsteder.

- Jeg er vant til å se mye forskjellig, men dette var unikt. Dette var skikkelig svært.

Og fremdeles har Brendhagen og kursdeltakerne en drøy uke til i Finland og forevige flere gode naturmotiver. Om de blir like spennende som dette, er kanskje heller usikkert.