Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her lærer barn å drepe

Amerikansk militære frigir video av barn på militærøvelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Med finlandshetter og mørke klær stormer barna en bygning. Alle har våpen i hendene. Vel inn sikter de mot hodet til personer som ligger på gulvet.

Den rystende videoen fra Irak viser at barn helt ned i tiårsalderen trenes opp til å bli Al-Qaida-soldater, mener amerikansk militære.

-Al-Qaida i Irak ønsker å forgifte den neste generasjonen av irakere. De ofrer barna til en den nye generasjonen av hellige krigere, sier pressetalsmann Gregory Smith til CNN.

Rekruttering

Videoen, som for første gang ble vist til pressen i dag, viser tungt bevæpnede gutter som roper slagord foran et banner, noen av dem har ammunisjonsbelter over skulderen. De beordrer en syklist ned på bakken, sparker inne en dør og stormer et hus. En mannlig stemme instruerer dem i hva de skal gjøre.

Se videoen her.

Videoutdragene som nå blir offentliggjort skal stamme fra fem propagandafilmer som ble funnet under en razzia hos et Al-Qaida-medlem i Dialya-provinsen i desember i fjor.

- Vi tror videoene ble brukt som propaganda for å rekruttere flere gutter, sier Smith.

image: Her lærer barn å drepe

Mer brutalt

Verken amerikanske eller irakiske myndigheter kan tallfeste hvor mange barn Al-Qaida skal ha trent opp, men de vet om enkeltstående angrep der barn har blitt brukt.

Forrige fredag ble blant annet to tenåringsjenter med Downs syndrom brukt som selvmordsbombere på et marked i Bagdad. Bombene ble styrt av en fjernkontroll, og rundt 100 personer døde i angrepet, skriver AP.

Les Dagbladet-leder om terrorens råskap her

Mens selvmordsbombere tidligere nesten alltid var unge menn,er bildet nå langt mer sammensatt. Flere kvinner og barn brukes for å gjennomføre terroraksjoner. Minst 17 kvinner har sprengt seg sjøl og andre i lufta siden USAs invasjon av Irak for snart fem år siden, sju av dem de siste tre månedene.

Kidnapper barn

Talsmann Mohammed al-Askari ved det irakiske forsvarsdepartementet hevder at militante grupper kidnapper stadig flere irakiske barn.

- Dette gjør de ikke bare for å rekruttere dem, men også for å kunne kreve løsepenger for å finansiere al-Qaida-operasjoner, sier han.

al-Askari legger imidlertid ikke fram noen detaljer eller tall for å underbygge denne påstanden.

<B>BLIR INSTRUERT</B>: Barna på videoen blir instruert av en mann til hva de skal foreta seg.
</B>SIKTER MOT HODET</B>: Barna bærer våpen og sikter rett mot hodet til flere personer.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media