Her lager de sin egen Coca-Cola

Svenske Expressen laget dråper til 53 kroner literen

 EKSPERIMENT:  Journalist Tommy Schönstedt lager seg sin egen Cola - som han senere delte ut på Sentralstasjonen. Foto: Tommy Pedersen, Expressen
EKSPERIMENT: Journalist Tommy Schönstedt lager seg sin egen Cola - som han senere delte ut på Sentralstasjonen. Foto: Tommy Pedersen, ExpressenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mange har forsøkt å lage en kopi av den berømte leskedrikken Coca-Cola. Men med en hemmelig oppskrift, som bare to personer skal vite om, har ikke forsøkene alltid vært vellykket. Nå ser det imidlertid ut til at oppskriften er offentliggjort.

Med oppskriften i hende mangler det ikke nå på forsøk på å lage sin egen Coca-Cola. Svenske Expressen gikk til aksjon, og i denne videoen kan du se hvordan det gikk da avisens journalist forsøkte seg på bruslaging.

- Jeg syntes det var godt, det minnet faktisk om Cola, sa en av de tilfeldige forbipasserende som fikk smake Expressen-Coca-Colaen da den var ferdig.

En time
Da hadde turen først gått til Stockholms Äther og Esscencefabrik. Der ble sitronsyre, vaniljeolje, appelsinolje, karamellfarge og alt det andre som skulle til hentet inn, skriver avisen. Prislappen for smaksoljene? 350 svenske kroner.

Etter å ha kjøpt inn seks kilo sukker og koffeinet fra et apotek, gjensto ikke mer enn en times arbeid på kjøkkenet.

 LISTE:  Journalisten fikk tak i det han trengte, men det kostet ham dyrt. Foto: Tommy Pedersen, Expressen.
LISTE: Journalisten fikk tak i det han trengte, men det kostet ham dyrt. Foto: Tommy Pedersen, Expressen. Vis mer

- Med største presisjon og rene hender og et stort kokekar, kokte jeg vann, løste opp sukkeret, dryppet oljene i glass og ristet godt, skriver avisens Coca-Cola-forsker.

Ville ikke smake
Og Cola ble det. Avisen inviterte også PR-sjefen i Coca-Cola Sverige, Ann Lindfeldt, til å komme på en smakebit.

- Ikke en gang jeg vet om du har den rette oppskriften. Det er bare to personer i Coca-Cola som vet, og de er også hemmelige. Det var et generøst tilbud, men jeg avstår. Drikk heller originalen, som formodentlig er bedre enn ditt brygg, var svaret.

Om brygget var like godt som originalen vites ikke, men Expressen melder om jubelstemning på Sentralstasjonen i Stockholm da den hjemmebryggede Coca-Colaen ble delt ut. Alle var imidlertid ikke overbevist.

- Den smaker tannkrem, mentol, sa en, mens en annen mente Colaen var god, men at den smakte litt sterkere enn den originale varianten.

Og prislappen, den ble til slutt 53,35 svenske kroner for en liter Coca-Cola.

 GOD:  Flere av de som fikk smake, likte brusen, mens andre syntes den minnet om tannkrem. Foto: Tommy Pedersen, Expressen.
GOD: Flere av de som fikk smake, likte brusen, mens andre syntes den minnet om tannkrem. Foto: Tommy Pedersen, Expressen. Vis mer