Her lager de snøengler - 16. juni

Tromsø-turistene fikk seg en overraskelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Vi har kommet til midten av juni, og sommeren må sies å ha fått en knallstart - i alle fall Østafjells. For det er enkelte som ikke er fullt like heldige.

I dag våknet tromsøværingene nemlig opp til snøvær, helt ned til havnivå. Det gledet noen av byens turister, som reagerte på snøen på sin helt egen måte (se video øverst i saken)

Men, er det egentlig vanlig at det snør så sent ut i juni?

- Det er ikke helt vanlig, men det er ikke uhørt heller. Det har skjedd før, og det har skjedd at det har snødd senere enn nå også. Den seneste registrerte snøen var 3. juli i 1956, sier Hanne Sigrun Byhring, vakthavende meteorolog ved Meteorologisk Institutt i Tromsø, til Dagbladet.

Og er du en av dem som lengter etter sommerværet, så må du nok smøre deg med tålmodighet litt til.

- Så vidt jeg kan se så kommer det til å bli litt mildere de nærmeste dagene, men det kommer sannsynligvis til å fortsette med nedbør. Sannsynligvis som regn, men kanskje med noe sludd i morgentimene, sier Byhring.

- Når kan tromsøværingene vente seg sommer?

- Det ser littegrann bedre ut for neste uke. Men det er ikke akkurat snakk om tjue varmegrader og shortsvær. Frisk, nordnorsk sommer, er kanskje det vi kan vente oss, sier meteorologen. 

• Se video av turistenes reaksjon på snøen øverst i saken!