Her lander flyet på elva i New York

Nå dykkes det etter motorer. Se landingen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Alle overlevde da kaptein Chesley Sullenberger nødlandet med 155 om bord på Hudson-elva i New York torsdag kveld norsk tid.

Piloten er hele USAs helt og fikk i dag skryt av selveste Barack Obama.

- En heroisk og elegant utført jobb, sier den påtroppende presidenten.

Samtidig forsøker føderale etterforskere å finne ut hva som gikk galt da flyet han førte nødlandet i Hudson-elva i New York like etter avgang.

Fugletreffet mot New York-flyet kan ha vært så kraftig at motorene datt av i lufta.

Hever flyet Etter å ha lett i elva siden krasjen torsdag har mannskaper søkt etter motorene til flyet, men de har ennå ikke kommet til rette, skriver New York Post.

I dag skal flyet etter planen tømmes for vann, før det skal heves. Da først kan etterforskere sikre seg bevis.Men motorene kan også gi svar på en rekke spørsmål i etterforskningen. Man er temmelig sikre på at jetmotorene befinner seg i elva et eller annet sted.

Kitty Higgins i den amerikanske havarikommisjonen sier at letemannskapene benytter sonar. Hun tror begge motorene på maskinen falt av da flyet traff vannet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer