BANDASJERT ETTER KUTTSKADENE: Med håndjern og en bandasje på høyre hånd ble 38-åringen fraktet fra Tromsø til Trondheim i et fly fra Statens luftambulanse i dag. Fra Værnes ble han kjørt i politibil til den bedre sikrede psykiatriske avdelingen på Brøset. Foto: NORDLYS
BANDASJERT ETTER KUTTSKADENE: Med håndjern og en bandasje på høyre hånd ble 38-åringen fraktet fra Tromsø til Trondheim i et fly fra Statens luftambulanse i dag. Fra Værnes ble han kjørt i politibil til den bedre sikrede psykiatriske avdelingen på Brøset. Foto: NORDLYSVis mer

Her lander trippeldrapssiktede (38) i Trondheim

Politiet frykter rømning. Flyttet fra Tromsø til sykehus med høyere sikkerhet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TROMSØ (Dagbladet.no): Den trippeldrapssiktede 38-åringen i Tromsø ble i dag transportert til Regional sikkerhetsavdeling Brøset i Trondheim.

Klokka 13.00 lettet flyet og to timer senere landet flyet på Værnes lufthavn.

I ei fleecejakke, jeans og joggesko ble mannnen hjulpet ut av ambulanseflyet av en sykepleier og sivile politifolk, før han ble satt i en ventende politibil. På høyre hånd har 38-åringen en bandasje etter å ha blitt behandlet for kuttskadene han hadde da politiet pågrep ham søndag ettermiddag.

Mannen har siden søndag vært innlagt på på sikkerhetsavdelingen ved Åsgård. Søndag innrømmet han overfor politiet å ha drept tre mennesker og politiet fant senere et ektepar og ektemannens mor knivdrept i et hus i Tromsdalen.

Rømningsfare
- Den siktede ble overført av sikkerhetsmessige årsaker. Fra han ble lagt inn på Åsgård sist søndag har politiet hatt døgnkontinuerlig vakthold og det kunne ikke fortsette, sier politiinspektør Einar Sparboe Lysnes til Dagbladet.no.

Brøset, som er underlagt St. Olavs hospital, har stor bemanning.

- Andre personers sikkerhet og hensynet til rømningsfare er også viktig i denne sammenheng, sier Lysnes.

Observasjon
Rettspsykiatrisk sakkyndige skal i dagene som kommer gjennomføre sin observasjon av den siktede for å avgjøre om han er strafferettslig tilregnelig.

Det ble tidligere i dag klart at ingen avhør vil bli gjort før over helgen.

- Vi vet ikke ennå når avhørene starter, men vi kan gjerne gjennomføre dem der nede, sier Lysnes.

Det er tre regionale sikkerhetsavdelinger, i Oslo, Bergen og Trondheim. Disse har en høyere grad av sikkerhet enn de lokale og faren for rømning regnes som mindre.

KOMPLISERT FLYTTEOPERASJON: Flyet lettet fra Tromsø i 13-tida. Foto: MARIUS FISKUM
KOMPLISERT FLYTTEOPERASJON: Flyet lettet fra Tromsø i 13-tida. Foto: MARIUS FISKUM Vis mer