Her landet steinen fra verdensrommet

Flere mennesker skal ha løpt fra stedet da en antatt meteoritt havnet midt i en risåker i India mandag.

TRAFF HARDT: En meteoritt er en stein som har falt ned fra himmelen. Dette mistenker de skjedde i India mandag, da en stein lagde et krater i underkant av to meter dybt. Foto: AFP / NTB Scanpix
TRAFF HARDT: En meteoritt er en stein som har falt ned fra himmelen. Dette mistenker de skjedde i India mandag, da en stein lagde et krater i underkant av to meter dybt. Foto: AFP / NTB ScanpixVis mer

Mandag fikk de indiske innbyggerne i Bihar seg en real overraskelse. For midt i risåkeren til de lokale bøndene hadde en gjenstand, med tilsynelatende svært god fart, lagt igjen et dypt hull.

- Det var en gjeng med bønder som jobba på jordene da de hørte et uvanlig høyt dunk, sa den indiske tjenestepersonen Shirsat Kapil Ashok til The Wire India.

OVER 10 KILO: Steinen skal veie nesten 13 kilo og være magnetisk. Foto: AFP / NTB Scanpix
OVER 10 KILO: Steinen skal veie nesten 13 kilo og være magnetisk. Foto: AFP / NTB Scanpix Vis mer

Ifølge Independent, som siterer AFP, skal situasjonen ha vært dramatisk, og flere mennesker skal ha løpt fra stedet.

Magnetisk stein

Men risbøndene ble nysgjerrige, og søkte straks mot lydens kilde.

- Da de så etter hva som hadde skjedd, fant de objektet nede i et hull med en dybe på rett under to meter, sa Ashok.

Steinen skal være på størrelse med en fotball, veie nesten tretten kilo og være magnetisk, ifølge CNN.

Objektet ble så gravd ut og gitt videre til lokale myndigheter.

Ordet meteoritt betyr «luftstein», som rett og slett er en stein som har falt ned fra himmelen. Meteoritten er restene til det som tidligere var en meteoroide. Når den lander på jorda, kalles det meteoritt, ifølge Naturhistorisk museum.

Spennende funn

Ashok forteller til The Wire India at de har skrevet til statens rikssekretær ved forskning og teknologiavdelingen, hvor de har informert om den litt uvanlige steinen.

- Magnetismen gjør det hele enda mer spennende, sa Ashok, og legger til:

- Men vi må vente til departementet sender eksperter som kan studere steinen og komme med en endelig konklusjon, sa han.

Ifølge Forbes er sannsynligheten stor for at gjenstanden er en meteoritt. De skriver at det er usannsynlig at det kan være noe annet, om omstendighetene stemmer.

Den angivelige meteoritten havnet i landsbyen Mahadeva i Bihar i India, og skal foreløpig ligge på det lokale museet. Den vil bli fraktet til Srikrishna Science Center for å få det bekreftet at det faktisk er restene etter en meteoroide, altså en meteoritt.