- Her legges 95 syriere i en massegrav

Nye bilder fra Syria avslører Assads nye storoffensiv mot egen befolkning foran FNs tidsfrist 10. april.

MASSEGRAV: Aktivisten Fadi al-Yassin sier til nyhetsbyrået AP at 95 personer ble drept under en offensiv mot landsbyen, og at innbyggerne har lagt dem i en massegrav etter at regjeringsstyrkene trakk seg ut. Foto: AP Photo/Scanpix
MASSEGRAV: Aktivisten Fadi al-Yassin sier til nyhetsbyrået AP at 95 personer ble drept under en offensiv mot landsbyen, og at innbyggerne har lagt dem i en massegrav etter at regjeringsstyrkene trakk seg ut. Foto: AP Photo/ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Om under en uke skal Kofi Annans sekspunkts fredsplan for Syria være implimentert.

Så langt virker det ikke som at Assads regjeringsstyrker har startet noe tilbaketrekning, og nye bilder viser en massegrav ved landsbyen Taftanaz nær Idlib.

- Beskyter mål hele tiden Aktivisten Fadi al-Yassin sier til nyhetsbyrået AP at 95 personer ble drept under en offensiv mot landsbyen, og at innbyggerne har lagt dem i en massegrav etter at regjeringsstyrkene trakk seg ut.

I dag skal nabobyen Killi ha blitt bombet.

- De ruinerte Taftanaz. Alle husene er ødelagt. Helikoptere og stridsvogner beskyter mål hele tiden, og Taftanaz ble brent til grunnen på tre dager, sier Hikmet Saban til den syriske TV-kanalen Anadolu.

Saban er blant en større flyktningflom som tilsynelatende ble utløst av angrepet mot Taftanaz.

Storoffensiv Samtidig kommer det meldinger om at syriske soldater har bombet opprørsområder og sendt stridsvogner og snikskyttere i kamp mot flere forsteder i hovedstaden Damaskus.

Storoffensiven kommer kort tid før Syria har forpliktet seg til å følge en sekspunkts fredsplan. Innen tirsdag 10. april er det meningen at partene skal innføre våpenhvile, noe som igjen skal bidra til at det kan innledes forhandlinger mellom regimet og opposisjonen. Våpenhvilen skal overvåkes av FN-observatører, og FN og syriske tjenestemenn holder i disse dager samtaler om hvordan dette skal skje i praksis. På grunn av samtalenes sensitive innhold, holdes de bak lukkede dører, opplyser en vestlig diplomat i Beirut til nyhetsbyrået DPA.

- Ingen tegn til nedgang i angrep FNs generalsekretær Ban Ki-moon sa torsdag at konflikten Syria er i ferd med å bli dypere og at det ikke er noen tegn til at angrepene mot sivile områder er i ferd med å avta. Dette til tross for at regimet i Damaskus sier det har begynt å trekke tilbake soldater fra opprørsbyer, slik fredsplanen til Kofi Annan krever.

Tyrkia vil at FN og verdenssamfunnet gjør mer for å hjelpe flyktninger fra Syria etter at et rekordhøyt antall har strømmet over den tyrkiske grensen de to siste dagene.

- Vi har ikke spart på innsatsen for å innlosjere syrere som flykter fra volden i hjemlandet, men hvis de fortsetter å komme i et slikt antall, har vi behov for at FN og verdenssamfunnet trår til, sa Tyrkias utenriksminister Ahmet Davutoglu i et TV-innslag i dag.