Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her leker lille Tansy (18 mnd) med en gorilla (136 kg)

Slår seg på brystet og klapper den store apen på hodet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Videoen av lille Tansy (18) som tillitsfullt leker med en fullvoksen gorilla på over 130 kg rører og provoserer.

Det er vakkert å se det hvordan det lille menneskebarnet koser seg og leker med vår nære fetter i evolusjonen, men samtidig skremmer det mange at Tansy er i varetekten til den råsterke apen.

Det er også derfor det tok over 20 år før pappa Damian Aspinall i dag offentliggjorde videoen via Daily Mail. Aspinall-familien har en privat dyrehage i Kent, og Damian har i flere tiår arbeidet for å redde gorillaene i deres naturlige habitat i Sentral-Afrika.

Arbeider for gorillaene - Dette er en familievideo. Jeg ville ikke ha offentliggjort den tidligere, men internett har forandret alt. Jeg bryr meg ikke om jeg får kritikk, fordi det er bra for gorillaene at folk ser at de ikke er farlige. Hvis vi kan vise millioner av mennesker hvor varsomme, edle og fantastiske disse dyra er, er jeg bare glad for å få litt pepper for det, sier Damian Aspinall til den britiske storavisa.

KJÆRLIG: Lille Tansy og gorillaen nyter gjensidig respekt og kjærlighet. Her er det gorillaen som får litt kos.
KJÆRLIG: Lille Tansy og gorillaen nyter gjensidig respekt og kjærlighet. Her er det gorillaen som får litt kos. Vis mer

Videoen er lagt ut på YouTube og brukes for å skape oppmerksomhet om gorillaenes vanskelige situasjon i Kongo og Gabon, der de naturlig hører hjemme.

- Aspinall-stiftelsens hovedprosjekt er å beskytte gorillaene i nabolandene Kongo og Gabon. Stiftelsen har frigitt over 40 konfiskerte gorillaer, som er født i det fri og reintrodusert ni gorillaer, som er født i dyreparken i Kent. Dyreparken har feiret 20 gorillafødsler siden prosjektet startet, skriver stiftelsen på videonettstedet.

- Like oss mennesker Tansy selv er nå 23 år gammel og støtter at faren offentliggjør den private videoen av henne selv som barn. Hun husker naturligvis ikke selv episoden der hun lekte med gorillaene, men håper som sin far at videoen kan hjelpe folk til å forstå hvor kjærlige menneskeapene er.

- Jeg forstår selvsagt at noen blir sjokkert over at en baby leker med gorillaer, men det er fordi de er blitt fortalt at gorillaer er som King Kong. Men gorillaer er i virkeligheten varsomme og veldig like oss mennesker. Jeg håper at videoen åpner øynene deres, sier Tansy til Daily Mail.

SKLIE: Den over 130 kilo tunge gorillaen passer godt på når han leker med den lille jenta.
SKLIE: Den over 130 kilo tunge gorillaen passer godt på når han leker med den lille jenta. Vis mer
HOLDER: Gorillaen tar et varsomt grep rundt Tansy.
HOLDER: Gorillaen tar et varsomt grep rundt Tansy. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media