Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her lekte Alicia (6) i helga

- Hun så ut som en gutt. Faren kalte henne Al, sier restauranteier.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den svenske jenta Alicia og hennes norske far, som er etterlyst gjennom Interpol for å ha kidnappet seksåringen, er stamgjester ved en restaurant i badebyen Sihanoukville, Kambodsja, ifølge Expressen.

Bellouet Corinne eier spisestedet og kjenner straks igjen Alicia på et bilde Expressens utsendte viser henne.

Jenta og hennes far, en 47-år gammel norsk investor, besøkte Corinnes spisested senest på lørdag, ifølge eieren.

Så ut som en gutt

Alicia og hennes far har vært innom restauranten med jevne mellomrom siden i fjor sommer.

Restauranteieren hilste på dem første gangen i juli.

- Pappaen presenterte sitt barn for meg. Hun var kortklipt og var kledd slik at jeg trodde hun var en gutt, forteller Corinne og legger til:

- Pappaen sa også at barnet het Al.

STAMSTED: Alicia og hennes norske far skal ha vært jevnlig innom denne restauranten i byen Sihanoukville i Kambodsja, siden de forlot Sverige i juni i fjor. Foto: EXPRESSEN
STAMSTED: Alicia og hennes norske far skal ha vært jevnlig innom denne restauranten i byen Sihanoukville i Kambodsja, siden de forlot Sverige i juni i fjor. Foto: EXPRESSEN Vis mer

God kontakt

Alicia ble raskt venner med Corinnes fem år gamle datter. De to jentene pleier å leke sammen når Alicia og faren er innom spisestedet.

- De spiser alltid middag her. De kommer i en stor SUV-bil, en Toyota, tror jeg. Corinne føler at hun har fått god kontakt med den kidnappingssiktede nordmannen. De har snakket mye sammen, uten å gå inn på personlige temaer.

Restauranteieren kjenner heller ikke til om Alicia og faren bor i området.

Har en privatlærer

Sammen med sine foreldre har Alicia tidligere bodd i Thailand, gått på en lokal skole og snakker derfor thai.

- Faren har også fortalt at han underviser henne i engelsk. Dessutten har han leid inn en lokal lærer for å undervise henne i khmer, forteller Corinne.

Den lokale læreren har ved flere anledninger vært med til spisestedet.

image: Her lekte Alicia (6) i helga

- Barnet prater bra khmer, ifølge Corinne.

Anmeldt for kidnapping

Det var flyttingen fra Thailand som utløste familiestriden, ifølge Alicias mor, svenske Maria Elfversson.

Hun traff nordmannen, som jobber som investor, i Oslo i 2000.

De ble forelsket og flyttet til England, der dattera ble født. Da forholdet tok slutt vel et år senere, flyttet Elfversson hjem til Göteborg med dattera.

Høsten 2005 flyttet Maria Elfversson og dattera til Thailand, fordi nordmannen bodde og hadde eiendommer der. I april i fjor dro Elfversson tilbake til Göteborg sammen med jenta si, men det kunne ikke 47-åringen godta.

Etter det Dagbladet kjenner til, politianmeldte han sin ekssamboer for kidnapping.

Maria Elfversson presiserer at hun har hovedomsorgen for barnet og var derfor i sin rett til å flytte tilbake til Sverige.

Observert i Kambodsja

Til tross for uenigheter foreldre imellom, har Alicia alltid hatt god kontakt med sin far.

I juni i fjor avtalte derfor foreldrene at han skulle ta med jenta, som da var fem år, på en to uker lang ferie til sine slektninger i Norge.

Istedenfor å sette kursen for Norge, flyktet faren sammen med jenta til Spania og Marokko, før de fløy til Malaysia.

9. juni, fem dager etter at de forlot Sverige, slutter alle spor etter dem i Kambodsja.

Siste sjanse

Maria Elfversson har i lenger tid håpet at faren skulle returnere Alicia til Sverige. Nå, mer enn åtte måneder etter at de forsvant, har hun gitt opp håpet om en fredelig løsning.

- Det verste er ikke å vite hvor de er og hvordan hun har det. Uten støtte fra venner og kollegaer vet jeg ikke hva jeg ville ha gjort, forteller hun og skynder seg å legge til:

- Men jeg gir ikke opp. Aldri.

Den 35-år gamle moren har vegret seg for å stå fram med sin sak, men så på det som sin siste utvei for å datteren tilbake.

- Jeg kan ikke vente lenger. Jeg kan ikke gå ti år uten å få se henne. Derfor ønsker jeg også å etterlyse henne gjennom media. Noen må ha sett dem.

Fikk inn tips

Etter at både norske og svenske medier gikk ut med bilder av jenta, kom det inn tips om at Alicia og hennes far var observert i Kambodsja.

Dagbladet har snakket med en bergenser som ble oppmerksom på nordmannen og datteren på en pub i Sihanoukville slutten av juli i fjor. Jenta snakket både svensk og thailandsk.

- Faren snakket om at han hadde flyttet fra Thailand fordi det var for mange turister det. Han hadde vært i Kambodsja i noen uker, hadde leid et hus og var på leting etter en lærer til datteren, sier mannen til Dagbladet.

Overlykkelig

Svenske Kripos, Rikskrim, jobber nå med å undersøke tipset. Det fikk også Expressens reporter til å oppsøke badebyen og komme i kontakt med restauranteieren.

Moren er overlykkelig over konkrete tips som kan føre til at datteren blir funnet.

- Jeg tror at det er sant det som denne personen sier. Det stemmer også med de opplysningene jeg fikk av min eksmanns bror. Han har sagt til sin bror at han hadde leid et hus med hushjelp og ville skaffe Alicia privatlærer, sa Maria Elfversson til Dagbladet i går.

Dagbladet.no har i løpet av morgentimene i dag vært i kontakt med bekjente av moren. Maria Elfversson er svært sliten og ønsker på nåværende tidspunkt ikke å uttale seg om saken.

SÅ UT SOM EN GUTT: Restauranteieren, som hevder å ha sett seksåringen på sitt spisested, reagerte på at Alicia så ut og var kledd som en gutt første gangen hun så henne.
FORTVILET: Moren Maria Elfversson har brukt all sin tid de siste åtte månedene på å forsøke og spore opp datteren.
SPORENE SLUTTER HER: Alicia og faren ble sist observert idet de ble fotografert i passkontrollen på den internasjonale flyplassen i Kambodsjas hovedstad Phnom Pehn i juni.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media