Her lempes aksjonister inn i politibilen

Natur og ungdom sperret inngangen til hemmelig oljekonferanse.

AKSJONERTE I DAG: Natur og ungdoms første nestleder Silje Lundberg var blant demonstrantene som ble innbrakt og i natt venter på bot fra politiet i Oslo. Foto: Carl Fredrik Salicat
AKSJONERTE I DAG: Natur og ungdoms første nestleder Silje Lundberg var blant demonstrantene som ble innbrakt og i natt venter på bot fra politiet i Oslo. Foto: Carl Fredrik Salicat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| ( Dagbladet): 10 aktivister fra Natur og ungdom er arrestert etter aksjon i kveld. Til sammen 17 personer lenket seg fast i hverandre og i to bukker og hindret deltakerne på den årlige oljetoppkonferansen på Rica Holmenkollen i å komme inn. De protesterte mot at  Sanderstølen-konferansen, som den kalles, er lukket.

- Natur og Ungdom godtar ikke at oljelobbyen skal sitte bak lukkede dører og ta avgjørelser for vår framtid på denne måten, skrev leder Ola Elvevold i en pressemelding tidligere i dag.

Nå er han i politiets varetekt.

Klatret over aktivister- Det kom mange som skulle delta så det ble en del kaos der på et tidspunkt. Politiet kom og rydda trafikken og fjerna ti av aksjonistene, forteller pressetalskvinne Kari Elisabeth Kaski.

Aksjonen ble ikke sett på med blide øyne.

- Flere klatret over aktivistene for å komme seg inn på konferansen. Etter hvert fikk de hjelp fra de ansatte ved hotellet til å bære bagasjen. I starten var stemningen anspent, men etter hvert forholdt de seg til oss. Men jeg vil ikke akkurat si at de tok det med godt humør, sier Kaski.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.