Her ler drapsdømte Schürrer i retten igjen

Ankesaken etter Arboga-drapene i gang.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no); Tyske Christine Schürrer smilte og lo da hun var tilbake i retten i dag, da ankesaken etter Arboga-drapene begynte i dag. Den tyske kvinnen ble i oktober dømt til livstid i fengsel for å ha drept Max (3) og Saga (1) og for drapsforsøk på deres mor Emma Jangestig. 32-åringen hadde tidligere et forhold til barnas stefar.

Under rettssaken i tingretten tidligere i høst oppførte Schürrer seg flere ganger som om hun ikke forsto alvoret i situasjonen, med å le og smile i retten.

Tidlig i dag var hun rolig og fattet, men etter en stund begynte hun å le sammen med forsvareren sin, skriver Expressen.se.

- Enorm irritasjon
Emma og Nicklas Jangestig, foreldrene til de drepte barna, var i retten da ankesaken begynte i dag. Men Emma Jangestig sier til Expressen at hun ikke så bort på den 32 år gamle tyske kvinnen.

Men Nicklas Jangestig blir opprørt over tyskerens oppførsel.

- Jeg kjenner en enorm irritasjon over den nonchalante oppførselen hennes, sier Nicklas til den svenske avisa.

Begge to sier de har hatt en tøff dag i lagmannsretten i Västerås.

I morgen skal Emma Jangestig fortelle om drapskvelden den 17.mars i år igjen. Hun fikk livstruende skader i angrepet, og i tingretten pekte hun ut Schürrer som kvinnen som trengte seg inn i huset og overfalt henne og drepte de to barna hennes.

Schürrer er ekskjæresten til barnas stefar, Emmas nåværende samboer.

Forsøke å utsette saken
Forsvareren til Schürrer krevde at flere vitner blir avhørt og forsøkte å utsette ankesaken. Dommeren avviste imidlertid kravet og ankesaken ble dermed innledet som planlagt torsdag, ifølge NTB.

Forsvarer Per-Ingvar Ekblad krevde at hovedforhandlingene skulle stoppes inntil politiet hadde avhørt tre personer i Hellas. Han mener de tre kan gi Schürrer alibi og undergrave påtalemyndighetens nye vitne, en tysk kvinne som Schürrer traff på Kreta i august 2007.

Kvinnen skal forklare for retten om hva den tiltalte kvinnen fortalte henne om sitt forhold til barnas stefar. Schürrer skal blant annet ha sagt at barna var i veien for forholdet og at hun kunne tenke seg «å bli kvitt dem».

Ekblad håpet å kunne bevise at vitnet ikke snakker sant.

Men dommeren besluttet å la saken gå sin gang, og påtalemyndigheten brukte torsdagen til å legge fram sin sak. I alt 60 vitner skal forklare seg i løpet av de ni dagene som er satt av til saken.

DREPT: Max (3) og Saga (1)
Foto: Fredrik Sandberg / SCANPIX
DREPT: Max (3) og Saga (1) Foto: Fredrik Sandberg / SCANPIX Vis mer