Trump og Clinton

Her ler Hillary Clinton rått av vitsene til Donald: - I går kalte jeg henne «nasty»

Men stemninga var ikke alltid like hjertelig.

VITSER FRA TRUMP: Stemninga var tidvis god da Trump og Clinton møttes under nattas Alfred E. Smith Memorial Foundation Dinner - et tradisjonsrikt arrangement iscenesatt av katolske veldedighetsorganisasjoner. Video: CNN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Uttrykket «som hund og katt» er ikke sterkt nok for å beskrive forholdet mellom Hillary Clinton og Donald Trump.

Likevel var stemninga tidvis god da de to møttes under nattas Alfred E. Smith Memorial Foundation Dinner - et tradisjonsrikt arrangement iscenesatt av katolske veldedighetsorganisasjoner.

- Hillary dunket borti meg forleden. Hun sa «pardon me» (trolig ment som «unnskyld meg» fra Hillarys side, men kan også bety «benåd meg») på en svært sivilisert måte, og jeg svarte høflig: la oss komme tilbake til dette etter at jeg blir valgt, sa Donald Trump da han talte i New York.

Referansen var rettet mot Trumps løfte om å få fengslet Clinton for slepphendt behandling av eposter, og demokraten så ut til å forstå spøken.

SAMME TALE: Tidligere i valgkampen ble folk oppmerksomme på at en tale Trumps kone Melania holdt var slående lik en tale fra Michelle Obama. Her får Trump hele salen til å le av dette, under den tradisjonelle Alfred E. Smith Memorial Foundation Dinner. Video: CNN Vis mer Vis mer

Lo av hverandre

Clinton lo nemlig rått flere av utsagnene til sin arge konkurrent. Selv da han vitset med den tredje presidentdebattens kanskje mest kontroversielle øyeblikk.

- I går kalte jeg henne «nasty». Det er relativt, men etter å ha hørt på henne synes jeg ikke Rosie O'Donnell er så ille lenger. Faktisk så liker jeg henne veldig godt, sa Donald Trump, før han fulgte opp med å harselere med sin kone.

Da Melania Trump hyllet ektemannen i sommer, la mange merke til at talen var mistenkelig lik den Michelle Obama holdt 8 år tidligere.

- Jeg forstår ikke. Michelle Obama og alle elsker det. De synes hun er fantastisk. Så kommer min kone og holder samme tale, og folk blir forbanna, sa Trump.

KLARER IKKE MER: Donald Trump hamrer løs på Hillary Clinton og sier at Putin har «utmanøvrert» henne gjentatte ganger. Da klarer ikke Hillary å holde maska lenger. Video CNN Vis mer

Buing

Smilene stivnet imidlertid endel da talen hans ble mer politisk.

Dette med referanser til Trumps anklager om at Hillary Clinton har fått hjelp under debattene, og at hun har blod på sine hender i forbindelse med Haiti - noe som ble møtt med buing fra deler av publikum.

Også Hillary Clintons tale inneholdt politiske passasjer da hun talte etter den republikanske presidentkandidaten.

Likevel slo også hun best an da tonen var lettbeint.

- Jeg ble overrasket da han inviterte oss begge to hit. Vertskapet sa at om han bare spiste middager med helgener, så ville han alltid spist alene. Men at han inviterte Donald hit, det er et mirakel, sa Clinton og siktet til kardinal Timothy Dolan.

SJOKKERT: Donald Trump klarte å sjokkere Hillary Clinton, selv i den siste debatten. Video: CNN Vis mer

Vitset med Trumps avbryting

Hun vitset også med Trumps visepresidentkandidat, Mike Pence.

- Pence kommer til å nekte for at Donald noen gang ga denne talen, sa Clinton, hvorpå hun spøkte med de frekvente avbrytelsene under debatten forrige natt.

- Føl deg fri til å avbryte meg når det passer, sa hun og fikk et bredt smil i retur fra Trump.

Der det var relativt god stemning under den veldedige middagen, så kommer den neppe til å vare særlig lenge.

KLÅFINGRET: Etter at Donald Trump har nektet for å ha trakassert kvinner, har flere stått fram med sine historier. Blant dem er Jessica Leeds, som på slutten av 70-tallet ble antastet av Trump på et fly. Video: CNN - Anderson Cooper 360º Vis mer

Skitten valgkamp

Årets valgkamp har blitt kalt den skitneste noensinne, og har blitt preget av svært sterke anklager.

Særlig Donald Trump har kommet dårlig ut av det, skal en tro de seneste Real Clear Politics' gjennomsnittsmåling.

HEVDER SEG SKYLDFRI: Donald Trump avviser anklagene han har fått fra flere amerikanske kvinner. Video: CNN Vis mer

Hans synkende populæritet kommer i etterkant av de mange anklagene fra kvinner som hevder at han har antastet dem.

Trump har på sin side sagt at disse ikke stemmer, og at pressen bruker anklagene til å ta oppmerksomheten vekk fra Hillary Clintons epostskandale.

Clinton har tidligere fått sterk kritikk fra FBI for å ha å brukt en privat epostserver da hun var utenriksminister. Hun har imidlertid ikke blitt siktet i forbindelse med disse, noe Donald Trump ikke har sett blidt på.

- Russland, hvis dere hører etter, jeg håper dere klarer å finne de 30 000 savnede e-postene. Jeg tror dere vil bli belønnet veldig av pressen, sa Trump i juli i Florida.