Her leser han ei bok, bruker kindle og skriver SMS - i 110 km/t

Hvem sa at menn ikke kan multitaske?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det er som kjent forbudt å snakke i mobiltelefon og skrive SMS mens man kjører bil i Norge. Overtredelse belønnes med 1300 kroner i bot.

I USA er det imidlertid ikke like strengt. Bare noen få amerikanske stater har forbud mot mobilbruk, som regel er det forbudt for yngre og uerfarne bilfører, mens mer rutinerte får frie tøyler.

En som definitivt virker rutinert, er en bilist som ble filmet med et mobilkamera i helga. Det vites ikke hvor i USA videoen er tatt opp, men det er vel sannsynlig at politiet hadde stoppet vedkomne om de hadde sett ham i aksjon.

Inder mer elegant I starten av videoen leser bilisten ei bok, til stor forlystelse for gutta i bilen ved siden av som starter å filme. Speedometeret viser 65 mph, noe som tilsvarer 110 km/t.

Så går bilføreren tydeligvis lei av boka, og drar opp lesebrettet kindle. Men det stopper ikke der, for etter noen sekunder med kindle, drar bilisten opp mobiltelefonen sin og begynner å skrive en tekstmelding.

Bok, kindle, mobil og bilkjøring samtidig. Heldigvis for andre trafikanter og verdensmesteren i multitasking, skjer det ingenting i trafikkbildet som krever raske reaksjoner.

Men når det kommer til stilkarakterer, må amerikaneren se seg slått av den indiske legenden fra 2008. Liggende på motorsykkelen sin, uten noe kontakt med styre eller bremser, plaprer han i vei på mobilen. Ikke bare det, mobilfantomet bytter også fil, uten at det forstyrrer samtalen.

Google lager førerløs bil Alt dette kan bli virkelighet - helt lovlig om noen år, hvis Googles førerløse bil blir virkelighet. Teknologigiganten har nemlig utviklet en bil som kjører helt av seg selv, og den er testet på veier i USA. Bilen kan overstyres, men ifølge Google vil de snart være tryggere enn biler med menneskelige sjåfører.

Mest fordi datamaskiner ikke blir utålmodige og legger seg opp i hekken til bilen foran, og fordi datamaskiner har bedre reaksjoner om noe uventet oppstår.

I en skrytevideo fra Google, viser utviklerne at den førerløse bilen har bedre oversikt over trafikkbildet enn et menneske kan ha.

I framtida kan altså vår amerikanske venn gjøre hva han vil i bilen, mens den kjører avgårde ved hjelp av kameraer, sensorer og GPS-teknologi.