Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her leter de etter bevis for alpemassakren

- Alle ofrene skutt to ganger i hodet.

LETER ETTER EN FORKLARING: Kriminalteknikere søker nå i to alpemassaker-ofrenes hus i Surrey, England, i håp om å finne ut av hvorfor den irakiske familien ble henrettet på ferie i Frankrike. Foto: EPA / KAREL PRINSLOO
LETER ETTER EN FORKLARING: Kriminalteknikere søker nå i to alpemassaker-ofrenes hus i Surrey, England, i håp om å finne ut av hvorfor den irakiske familien ble henrettet på ferie i Frankrike. Foto: EPA / KAREL PRINSLOO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fransk og engelsk politi har begynt søket hjemme hos to av de henrettede i bilmassakeren i de franske alpene onsdag, i det som tilsynelatende var et bestillingsdrap.

Ifølge The Guardian skal fransk politi ha reist til England for å lete i huset til Saad Al-Hilli (50) i Claygate, Surrey, som var blant de drepte.
   Jobber tett med svensk politi Hilli, som var far til 4 år gamle Zeena, som ble funnet gjemt under morens lik i den massarkerte bilen, ble funnet drept sammen med kona og en 77 år gammel kvinne med svensk pass, samt en tilsynelatende forbipasserende syklist.

Den lille jentas søster (7) ble skutt i skulderen og fikk et slag mot hodet, og ble fraktet til sykehus og lagt i kunstig koma.

Lørdag ettermiddag holdt fransk politi en pressekonferanse, hvor det blant annet kom frem at politiet jobber tett med svensk politi for å finne ut av hvilken relasjon det var mellom den 77 år gamle svenske kvinnen og de tre andre som ble skutt og drept i massakren.

Skutt to ganger i hodet Politiet håper nå at søket i Hilli-familiens hus i England kan gi de ledetråer til hvorfor den irakiske familien ble henrettet på ferietur i Frankrike, skriver The Telegraph.

Videre kom det frem at ofrene hadde blitt skutt to ganger hver.

- Alle de fire ofrene var skutt to ganger i hodet, sier politiadvokat Eric Maillaud.
  - Våpen, ammunisjon og antall gjerningsmenn ukjent Når det gjelder andre detaljer, som hvor mange gjerningsmenn som kan ha operert under massakren, er poiltiet sparsomme.

- Når det gjelder våpen, ammunisjon og antall gjerningsmenn er det informasjon vi ennå ikke har - og jeg ønsker ikke å kommentere det, sier Maillaud.

- Mulig arvekonflikt Britiske The Daily Mail har tidligere skrevet at fransk og britisk politi mente at drapene kan ha skjedd på bestilling, med en mulig kobling til en arvekonflikt i familien.

Broren til den drepte familiefaren har meldt seg for politiet, og blir grundig avhørt om nettopp dette.

SØKER: Fransk og engelsk politi jobber nå på spreng i to av ofrenes hus i Claygate, Surrey, i håp om å finne ut hvorfor familen ble henrettet på ferie i Frankrike. Foto: Scanpix
SØKER: Fransk og engelsk politi jobber nå på spreng i to av ofrenes hus i Claygate, Surrey, i håp om å finne ut hvorfor familen ble henrettet på ferie i Frankrike. Foto: Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media