LETER: Ifølge et vitne lette personer med svarte kjeledresser, lykter, munnbind og hansker bak en stor stein her i nabolaget til 15-åringen som nå er siktet for knivdrap. Foto: Privat
LETER: Ifølge et vitne lette personer med svarte kjeledresser, lykter, munnbind og hansker bak en stor stein her i nabolaget til 15-åringen som nå er siktet for knivdrap. Foto: PrivatVis mer

Dobbeltdrapet i Kristiansand:

Her leter politiet bak en stein i 15-åringens nabolag. Nå er drapsvåpenet sikret

15-åringen, som ifølge politiet har tilstått dobbeltdrapet i Kristiansand, pekte ut hvor han hadde lagt drapsvåpenet. Onsdag fant politiet det et stykke unna åstedet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KRISTIANSAND (Dagbladet): Agder-politiet opplyste torsdag at de hadde sikret seg drapskniven som en 15 år gammel gutt er siktet for å ha brukt til å drepe Tone Ilebekk (48) og Jakob Abdullahi Hassan (14). Den siktede skal selv ha sagt hvor kniven lå og den ble beslaglagt i går.

- Den er ikke funnet i nærheten av åstedet, men et stykke unna, sier sjef for Felles kriminalenhet i Agder politidistrikt, Terje Kaddeberg Skaar.

Han opplyser at 15-åringen, som ifølge politiet har tilstått å ha begått begge drapene alene, har vært samarbeidsvillig og at det var gutten som pekte ut hvor drapsvåpenet lå.

- Politiet har vært på stedet og sikret en kniv som vil bli kriminalteknisk undersøkt i løpet av kort tid, sa Kaddeberg Skaar.

- Politiet lette bak en stein

Dagbladet har vært i kontakt med en mann som var vitne til at politi i svarte kjeledresser søkte i 15-åringens nabolag på onsdag. 15-åringen bor et stykke unna åstedet og ikke i nærheten av åstedet i skolegården til Wilds Minne skole.

LETTE HER: Ifølge et vitne Dagbladet har snakket med lette krimteknikere i dette området onsdag. Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet
LETTE HER: Ifølge et vitne Dagbladet har snakket med lette krimteknikere i dette området onsdag. Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet Vis mer

- Jeg hadde lagt merke til at politiet var i gata tidligere på dagen. Da jeg kom kjørende litt seinere på dagen, så jeg to eller tre personer i kjeledresser som lette etter noe ved en stor stein et par hundre meter fra der 15-åringen bor. De kikket og lyste ned i en sprekk i steinen, sier mannen, som ikke så om politiet sikret seg noe bevis fra stedet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet har fått forelagt seg bildet av personene som leter bak en stor stein i nabolaget.

De ønsker ikke å kommentere bildet og ønsker ikke å svare på om det var her de fant drapsvåpenet.

15-åringen dro hjem etter drapet - og kan da ha passert steinen der politiet på bildet leiter .

BAK DENNE STEINEN: Vitnet forteller at det lå krimteknikere å kravlet for å se hva som lå bak denne steinen. Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet
BAK DENNE STEINEN: Vitnet forteller at det lå krimteknikere å kravlet for å se hva som lå bak denne steinen. Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet Vis mer

DNA-bevis
Politiet opplyste torsdag at at de i forbindelse med ransaking og beslag har gjort interessante funn.

- Vi har sikret oss biologisk materiale. Vi sitter blant annet på DNA-bevis som knytter siktede til handlingen, sier Skaar.

Detaljert forklaring

Mandag ettermiddag ved 16-tiden ble Tone Ilebekk (48) og Jakob Abdullahi Hassan (14) knivdrept ved Wilds Minne skole i Kristiansand.

Tirsdag kveld ble en 15 år gammel gutt kalt inn til vitneavhør. Ifølge Fædrelandsvennen hadde da gutten gått på skolen tidligere på dagen. I løpet av avhøret ble statusen hans endret til siktet. Ifølge politiet har han i avhøret gitt en detaljert forklaring på hvordan drapet skjedde. Han skal også ha forklart at han begikk begge drapene alene.

- Rett på forsvarer

Guttens forsvarer, Svein Kjetil Stallemo, reagerer på at ikke politiet avventet med å avhøre gutten som kom til politihuset med kuttskader. Da forsvareren kom til politihuset krevde han straks at gutten skulle få medinisk tilsyn.

- Han har rett på forsvarer, sier Stallemo, som påpeker at gutten er svært ung. Ifølge Dagbladets opplysninger var heller ikke en forelder av gutten til stede under avhøret hvor 15-åringen ikke skal ha uttalt seg om motiv.

Gutten ble etter avhøret sendt til psykiatrisk sykehus, ifølge hans forsvarer. Politiet opplyste på pressekonferansen at de mener det ikke er ulovlig å avhøre en 15-åring uten forsvarer. De mente avgjørelsen om å avhøre gutten var forsvarlig.

Onsdag ble det avholdt fengslingsmøte i Kristiansand tingrett. 15-åringen møtte ikke personlig, men var representert ved sin forsvarer. Gutten sitter nå varetektsfengslet i Bjørgvin fengsel i Bergen i to uker med brev- og besøkskontroll.