SIGNALSØKER: Letemannskap har begynt å bruke signalsøkere, såkalt Towed Pinger Locator (TPL), for å jakte på den svarte boksen til det forsvunnede malaysiske flyet MH370, melder BBC. Her kan vi se er et bilde fra i dag, hvor den australske marinen bruker det avanserte utstyret. Foto: REUTERS/NTB SCANPIX
SIGNALSØKER: Letemannskap har begynt å bruke signalsøkere, såkalt Towed Pinger Locator (TPL), for å jakte på den svarte boksen til det forsvunnede malaysiske flyet MH370, melder BBC. Her kan vi se er et bilde fra i dag, hvor den australske marinen bruker det avanserte utstyret. Foto: REUTERS/NTB SCANPIXVis mer

Her leter signalsøkeren etter den svarte boksen

Søker etter det forsvunnende malaysiske flyet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Letemannskaper har begynt å bruke signalsøkere, en såkalt Towed Pinger Locator (TPL), for å jakte på den svarte boksen til det forsvunnede malaysiske flyet MH370, melder BBC.

Spesialutstyret er lånt ut av det amerikanske militæret, og blir nå brukt av et australsk og amerikansk marinefartøy.

Fartøyene, som er i stand til å søke over 240 kilometer med signalsøker, vil ifølge BBC søke etter den svarte boksen i hele dag.

Undervannsøk En såkalt «svart boks» er egentlig en ferdsskriver, som skal kunne gi trafikkdata og annen informasjon ved et havari og andre alvorlige hendelser.

På grunn av dette kreves det at apparatet tåler påkjenningene som kan oppstå ved en flyulykke, inkludert en g-kraft på 3600 g i noen millisekunder, og temperaturer på over 1000 grader Celsius i mellom en halv og én time.

Signalsøkeren (TPL)
er  er i stand til å plukke opp signalene fra den svarte boksen helt ned til en dybde på 6100 meter, har nyhetsbyrået AP tidligere meldt.

AVANSERT: Signalsøkeren (TPL) er  er i stand til å plukke opp signalene fra den svarte boksen helt ned til en dybde på 6100 meter, har nyhetsbyrået AP tidligere meldt. Foto: REUTERS/NTB SCANPIX
AVANSERT: Signalsøkeren (TPL) er er i stand til å plukke opp signalene fra den svarte boksen helt ned til en dybde på 6100 meter, har nyhetsbyrået AP tidligere meldt. Foto: REUTERS/NTB SCANPIX Vis mer

Angus Houstion, som leder Joint Agencies Coordination Centre (JACC), sier de to skipene har «påbegynt undervannssøk for signaler etter den svarte boksen»

I alt fjorten fly og ni skip vil delta i letingen etter det forsvunnede flyet i dag, melder BBC.

Tiden renner ut For hvert minutt som går blir det vanskeligere å finne ferdsskriveren og lydopptakene. Batteriet som sender ut disse signalene er ment å holde i rundt 30 dager, og det er nå 23 dager siden det malaysiske flyet forsvant.

Tirsdag offentliggjorde malaysiske myndigheter hele den loggførte samtalen mellom flyet, bakkemannskapene og tårnet i Kuala Lumpur.