SKJULESTED: Dette komplekset ligger sørvest for Kobani, mellom Kobani og Al Bab - og skal den siste tiden ha vært brukt av en rekke krigere fra terrorgruppa Den islamske stat (IS). En av dem skal ifølge Dagbladets opplysninger være Torleif Sanchez Hammer (23). Foto: Dagbladet
SKJULESTED: Dette komplekset ligger sørvest for Kobani, mellom Kobani og Al Bab - og skal den siste tiden ha vært brukt av en rekke krigere fra terrorgruppa Den islamske stat (IS). En av dem skal ifølge Dagbladets opplysninger være Torleif Sanchez Hammer (23). Foto: DagbladetVis mer

- Her lever en av Norges farligste menn

Den norske IS-skarpskytteren Torleif Abdul Hakim Sanchez Hammer bruker et syrisk militæranlegg som gjemmested, får Dagbladet opplyst.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Har du allerede abonnement?   Logg inn

(Dagbladet): Anlegget ligger delvis skjult på en åskam, sørvest for Kobani, og skal den siste tiden ha vært brukt av en rekke krigere fra terrorgruppa Den islamske stat (IS). En av dem skal ifølge Dagbladets opplysninger være Torleif Sanchez Hammer (23) - den narkodømte Fredrikstad-mannen som er blitt trent opp til å bli skarpskytter i verdens mest fryktede terrorhær.

Krigerne flytter seg stadig, men kilder som nylig tok seg opp til komplekset og fotograferte det - og som kjenner utseendet til en rekke IS-krigere - opplyser til Dagbladet at Sanchez Hammer har oppholdt seg i anlegget.Dagbladet er kjent med at Hammer anses som svært farlig av norske myndigheter, og at både USA og de kurdiske soldatene som kjemper mot IS på bakken i Syria er kjent med hvem han er.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn