- Her lever vi som døde og håret faller av

Bortførte Ingrid Betancourt om fangenskapet hos FARC-geriljaen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den bortførte politikeren Ingrid Betancourt skriver i et brev til sin mor at håret er i ferd med å falle av, at hun har mistet appetitten og at kreftene er borte.

- Her lever vi som døde, skriver Betancourt i brevet som er beslaglagt av colombianske myndigheter.

Offentliggjøringen av innholdet brevet kommer etter offentliggjøringen av et videoopptak av den tidligere presidentkandidaten fredag.

Brevet ble beslaglagt da tre medlemmer av den venstreorienterte FARC-geriljaen ble arrestert i hovedstaden Bogota, melder BBC.
- Dårlig form
- Fysisk er jeg i dårlig form, skriver Betancourt videre i brevet.

- Jeg spiser ikke lenger, appetitten er borte. Håret mitt faller av i store klumper. Jeg eier ikke entusiasme for noe lenger fordi det eneste svaret her i jungelen er «nei», skriver Betancourt, som avslører at hun har klart å få med seg beskjeder fra familien og andre støttespillere på en colombiansk radiokanal. Hun ber sønnen og datteren om å sende henne tre beskjeder i uka, selv om hun ikke får svart.

- Jeg trenger ikke noe annet, men jeg trenger kontakt med dem, skriver hun.


- Ingen stimuli
Betancourt ble bortført i mars 2002 mens hun drev valgkamp i et område som sto under geriljaens kontroll.

I brevet forteller hun at FARC har tatt ifra henne nesten alle eiendelene og at hun ikke får noe mental stimuli:

- I tre år har jeg bedt om et leksikon for å ha noe å lese, for å lære noe, for å holde min intellektuelle nysgjerrighet i live.

- Livet her er ikke noe liv, men dyster, bortkastet tid. Jeg lever - eller eksisterer - i en hengekøye spent mellom to staker, dekket av myggnetting og med en presenning over, skriver Betancourt.


Brikker 
Den venstreorienterte FARC-geriljaen bruker sine gisler som brikker i et spill med Bogota-regjeringen. FARC har nektet å utlevere dem, før det etableres en demilitarisert sone der geriljaen kan føle seg trygg.
TIDLIGERE PRESIDENTKANDIDAT: Politikeren Ingrid Betancourt er kidnappet og holdes fanget på et ukjent sted. Foto: AP
TIDLIGERE PRESIDENTKANDIDAT: Politikeren Ingrid Betancourt er kidnappet og holdes fanget på et ukjent sted. Foto: AP Vis mer

Til sammen holder geriljaen angivelig 45 personer som gisler, og FARC skal ønske å utveksle disse mot rundt 500 av sine egne medlemmer som nå er regjeringens fanger. Men Colombias president Alvaro Uribe har avvist dette kravet.

(NTB)