Her leverer politikeren en tirade som er blitt en umiddelbar netthit

- Jeg vil lede mitt folk ut av Egypt, sa Mike Bost i raseriutbruddet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Debattene i de mange amerikanske delstatsforsamlingene klarer vanligvis ikke å skape de store overskriftene - hverken nasjonalt eller internasjonalt.

Men da delstatspolitikerne i Illinois skulle diskutere pensjonpolitikken denne uka, leverte republikaneren Mike Bost en tirade som nå er blitt en farsott på nettet.

I videoen over kan du se hvordan politikeren rasende går til angrep på ordstyreren, demokraten Michael Madigan.

Bosts tirade blir kraftigere og kraftigere etter hvert som politikeren hisser seg mer og mer opp. Underveis fekter han voldsomt med armene, mens dokumenter flyr gjennom lufta og budskapet blir levert som om det var fanden selv som var Bosts politiske motstander.

Republikaneren anklaget demokratene i delstatsforsamlingen for å undergrave demokratiet.

- Igjen vil dere ha all makt i en persons hender - det er ikke den amerikanske måten å gjøre det på, skriker Bost ut før han kaster dokumentene sine gjennom lufta.

Vil lede folket ut av Egypt Pensjonsdebatten tok deretter en bibelsk vending.

- Nå er det nok. Jeg føler meg som en som prøver å komme meg ut av Egypt. La mitt folk vandre. Min gud, de har sendt meg hit for å stemme for dem, sa Bost.

Dagen etter snakket han med avisa The Southern. Bost sier at han fortsatt står for det han sa fra talerstolen, og at reaksjonene fra kollegaene stort sett har vært positive.

- Det har kommet en god ting ut av dette, og det er at foka i pressen forstår hva slags tyrrani v er under med denne lederen, sier han.

- Sånn er politikken Politikeren forklarer at den rasende tiraden kom etter at han hadde fått tilsendt et omskrevet lovforslag fra demokratene, bare 20 minutter før forsamlingen skulle møtes.

- Vi snakker ikke om noe enkelt som å endre navnet på en etat, sier Bost.

Michael Madigan sier at han ikke har tatt seg veldig nær av tiraden.

- Frustrasjon, spenning og dialog med forskjellige personer som har forskjellige meninger, det er sånn det er i politikken, sa Madigan ifølge Illinois Issues.