Her ligger 10 millioner

Ranssiktet fortalte hvor utbyttet lå.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Klokka 01.25 natt til 1. april i år meldte to vektere fra til politiets nødsentral om at de var ranet på Rykkinn nærsenter i Bærum.

- Hele utbyttet er på avveie, sa kriminalsjef Eivind Aas ved Asker og Bærum politidistrikt til Dagbladet.no så sent som i mai.

Men i går slo politiet til mot et depot i Oslo. Der fant de rundt ti millioner kroner.

Kriminalsjef Aas nekter å røpe detaljer rundt selve aksjonen.

- Vi fant pengene et sted i Oslo i går, er alt han vil si om den saken.

Den av de siktede som har gitt opplysninger om ransutbyttet er nå løslatt fra varetekt. 

- En av de siktede avga forklaring og vi fant pengene i går. Vi er glad for vendingen saken tok og anser nå saken som tilnærmet oppklart.

Politiet jakter fortsatt på  resten av ranspengene, men mener nå at de har funnet det aller meste.

BESLAG: Politiet sendte i dag ut bildet av beslaget. Foto: Politiet
BESLAG: Politiet sendte i dag ut bildet av beslaget. Foto: Politiet Vis mer

- Vi har funnet to tredjedeler, tre fjerdedeler av summen.

Etter det angivelige ranet, avga de to vekterne ulike forklaringer, noe som førte til at de selv ble siktet

- For det første var forklaringene motstridende. Samtidig var de motstridende i forhold til objektive fakta i saken., sa politiadvokat Per Zimmer til Dagbladet.no.

Kort tid etter ble den ene løslatt, og etter tre uker var siktelsen mot ham frafalt. Den andre ble siktet for grovt ran eller medvirkning, og tilsto å ha vært med på ranet.

Politiet mente at flere personer hadde vært involvert, og natt til tirsdag 20. mai, ble to bosniske brødre også pågrepet i saken.

Til tross for at milliontyveriet framstår som planlagt, var det ifølge politiet så dårlig gjennomført at erfarne politifolk raskt fattet mistanke om at noe var galt.

Det skal blant annet ha virket påfallende at vekterne under det fire timer lange påståtte ransdramaet ikke klarte å utløse ett eneste av flere skjulte alarm- eller varslingssystemene de er opplært i å bruke.

- Ganske tidlig om morgenen fikk vi signaler fra etterforskerne om at de hadde mistanker i den retningen, men vi jobbet hele dagen med å få bekreftelser, sa kriminalsjef Eivind Aas til Dagbladet.no dagen etter ranet.

Her ligger 10 millioner