FORSØKER Å KJØPE OLJE: : Libya truer med å bombe den nordkoreanske oljetankeren som forsøker å kjøpe olje fra opprørere øst i landet. Her ligger skipet ankret opp utenfor eksportterminalen Es Sider i Ras Lanuf. Foto: Reuters/Esam Omran Al-Fetori/NTB Scanpix
FORSØKER Å KJØPE OLJE: : Libya truer med å bombe den nordkoreanske oljetankeren som forsøker å kjøpe olje fra opprørere øst i landet. Her ligger skipet ankret opp utenfor eksportterminalen Es Sider i Ras Lanuf. Foto: Reuters/Esam Omran Al-Fetori/NTB ScanpixVis mer

Her ligger en nordkoreansk oljetanker ved Libya-havn. Nå truer Libya med å bombe skipet

Pyongyang provoserer med sitt forsøk på å kuppe landets oljerikdom.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tankskipet Morning Glory har ankret opp utenfor utenfor kysten av Libya, og skal allerede være i gang med å tanke opp.

Den nordkoreanske oljetankeren provoserer myndighetene i landet - fordi det er opprørerne i landet Pyongyang ønsker å kjøpe olje av.

Representanter for det statlige oljeselskapet National Oil Corporation (NOC) bekreftet lørdag at tankskipet Morning Glory var gått til havn i Es-Sider etter å ha kretset fram og tilbake utenfor byen i flere dager. Es-Sider kontrolleres av en opprørsgruppe som krever en andel av Libyas oljeinntekter.

- Første forsendelse Væpnede opprørere som har tatt kontroll over oljehavner øst i Libya sa lørdag at de allerede har begynt å tanke opp et oljetankskip som seiler under nordkoreansk flagg.

Opprørerne skaper utfordringer for Libyas nye regjering, som har jobbet mye med å gjenetablere landets oljeindustri.

- Vi har begynt å eksportere olje. Dette er vår første forsendelse, sier en talsmann for opprørerne.

- Kommer til å bli bombet Myndighetene i Tripoli har imidlertid beordret at mannskapet om bord blir fengslet.

- Oljetankeren kommer til å bli bombet om den ikke følger ordre. Dette kan bli en miljøkatastrofe, sier statsminister Ali Zeidan.

Han mener tankeren har krenket landets suverenitet.