Her ligger et ukjent antall utlendinger begravd

Et av de verste skadestedene etter jordskjelvet, fastslår redningsleder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KATMANDU (Dagbladet): - Dette er et av de verste skadestedene etter jordskjelvet. Både når det gjelder ødeleggelse og antallet mennesker som fortsatt kan befinne seg inne i bygningen, sier politiinspektør Sasanka Dhway Karki til Dagbladet.

Den erfarne tjenestemannen leder et stort redningslag bestående av nepalske politi- og militærstyrker, støttet av vekselvis japanere, tyrkere og nederlendere. På tredje dagen gjennomsøker de det som fram til lørdag var et populært hotell i Katmandus sentrale Thamel-nabolag. Da jordskjelvet inntraff, ble bygningen på fire-fem etasjer og det tilliggende offentlige vannreservoaret forvandlet til en eneste stor ruinhaug.

Offentlig område - Så langt har vi funnet ni døde i ruinene, hvorav to i dag. Men vi tror flere ligger der, for vi vet ikke hvor mange som oppholdt seg der da jordskjelvet slo til. I tillegg er dette et offentlig område der folk kom for å hente vann, spesielt i helga, påpeker politiinspektøren.

Den foreløpig siste omkomne blir funnet mens Dagbladet befinner seg på åstedet. Karki antar flere utlendinger er blant de omkomne, mest sannsynlig indere. Nå undersøker politiet bl.a. hensatte biler i området for å bringe de dødes najsonalitet på det rene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.