Her ligger giftfabrikken

Seks personer er pågrepet etter at terrorpolitiet gjorde beslag av den livsfarlige giften «ricin». Det finnes ingen motgift, behandling eller vaksine mot det dødelige stoffet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Scotland Yard og det britiske terrorpolitiet tror kjendiser og den britiske kongefamilien kan være utpekt som ofre for forestående giftattentater.

Den britiske etterretningstjenesten M15 avslørte giftfabrikken i en leilighet i Wood Green i Nord-London etter å ha fått tips om mistenkelig aktivitet. Det skal ha vært den franske etterretningstjenesten som tipset britene om mennene, skriver CNN.

Seks menn ble arrestert etter at giften ble oppdaget. De seks mennene, som alle er av nord-afrikansk opprinnelse og mellom 20 og 30 år, blir nå avhørt av Scotland Yard. Politiets undersøkelser har bare avslørt små mengder ricin i materialet de beslagla i leiligheten.

Nå tror politiet at giften allerede er spredd til andre terrorister i Storbritannia, og de jobber på spreng for å få de arresterte mennene til å oppgi hvem som eventuelt kan ha fått den. Tre nye personer er etterlyst av politiet.

Politiet vet heller ikke om de seks mennene har laget andre giftige kjemikalier i leiligheten, skriver BBC.

- Vi er alvorlig bekymret over at stoffet allerede kan ha blitt flyttet til et sted vi ikke kjenner til, og at det er uidentifiserte mennesker på frifot som er fast bestemt på å angripe, sier en kilde i antiterrorpolitiet til The Daily Mirror.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer