Her ligger hundene på kanten av stupet

Raska, Kaj, Lulu, Baloo, Rom, Delta og Simbad ble reddet - men ville ikke hjem.

REDDET: Raska, Kaj, Lulu, Baloo, Rom, Delta og Simbad ble reddet fra kanten av stupet ved hjelp av helikopter i dag. Foto: Greendog.
REDDET: Raska, Kaj, Lulu, Baloo, Rom, Delta og Simbad ble reddet fra kanten av stupet ved hjelp av helikopter i dag. Foto: Greendog.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LONGYEARBYEN (Dagbladet): De syv sledehundene som satt fast ved kanten av en bresprekk, ble reddet i dag med helikopter etter halvannet døgn uten mat og vann. Nå fortsetter de ekspedisjonen.

Drar videre - Dette gikk veldig bra. Hundene er i fin form og var ikke stresset da redningsmannskapene kom. Gruppa tar en hviledag i dag så hundene får seg litt mat og vann. De valgte å bli i området, og fortsetter sledeturen i morgen, sier talsperson for selskapet Green DogSvalbard , Trygve Steen, til Dagbladet.

Følget har vært på tur i Trollheimen, nordvest for Longyearbyen og på andre siden av Isfjorden, omkring 660 meter over havet. Uhellet skjedde torsdag ettermiddag ved Låghetta.

Stoppet på kanten - Følget kom nedover en skråning i fart. Det et var veldig flatt lys og dårlig sikt. Guiden bremset da han så bresprekken, og fikk hoppet av sammen med de to turistene. Men hundene er glade i å løpe. De klarte å stanse på kanten av stupet, men sleden falt uti og havnet på ei brehylle. Hundene var spent fast i seletøyet. Gruppa slo leir i et område like ved, forteller Steen.

Sysselmannen og Airlift gjorde sammen med hundeeieren flere forsøk på å nå fram, men lykkes ikke før i dag på grunn av været. Fredag ettermiddag fikk de imidlertid ned litt proviant og et nytt våpen. Det de hadde med seg forsvant i bresprekken med sleden.

REDDET: Hundene Raska, Kaj, Lulu, Baloo, Rom, Delta og Simbad er i live. en guide og to turister med hvert sitt hundespann kom ut for dårlig vær og sikt i Trollheimen på Svalbard. Foto: Sysselmannen på Svalbard / Green Dog AS / NORDLYS
REDDET: Hundene Raska, Kaj, Lulu, Baloo, Rom, Delta og Simbad er i live. en guide og to turister med hvert sitt hundespann kom ut for dårlig vær og sikt i Trollheimen på Svalbard. Foto: Sysselmannen på Svalbard / Green Dog AS / NORDLYS Vis mer

Ifølge Steen er Raska, Kaj, Lulu, Baloo, Rom, Delta og Simbad tøffe hunder, som tåler kulden og klarer seg et par dager uten mat.

TROLLHEIMEN: Hundene gikk seg fast rundt 660 meter over havet i Trollheimen, vest for Isfjorden på Svalbard.
TROLLHEIMEN: Hundene gikk seg fast rundt 660 meter over havet i Trollheimen, vest for Isfjorden på Svalbard. Vis mer