Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her ligger restene av nybygget i en av de verste ulykkene i Kinas industriboom

40 bekreftet omkommet - fortsatt leting etter savnede ved kraftverk i Kina.

ULYKKE: Minst 40 personer omkom da deler av en kraftstasjon under bygging falt sammen i Fengcheng øst i Kina. Video: AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tjue timer etter at en stål- og betongkonstruksjon raste sammen ved et kullkraftverk i det østlige Kina, leter store letemannskaper med hunder fortsatt etter overlevende i ruinene.

40 arbeidere er bekreftet omkommet, fem er skadd, mens det fortsatt er ukjent hvor mange som ligger under den sammenraste konstruksjonen, melder engelskspråklige kinesiske medier - de fleste med det statlige nyhetsbyrået Xinhua som kilde.

Det var ved 22-tiden lokal tid onsdag at plattformen til et kjøletårn under oppføring ved et kullkraftverk knakk sammen i byen Fengcheng i Jianxi-provinsen.

40 BEKREFTET OMKOM: Plattformen sviktet, deler av kjøletårnet står i bakgrunnen. Foto: Wan Xiang/Xinhua/AP/NTB Scanpix.
40 BEKREFTET OMKOM: Plattformen sviktet, deler av kjøletårnet står i bakgrunnen. Foto: Wan Xiang/Xinhua/AP/NTB Scanpix. Vis mer

Uansett hva dødstallene ender opp i, er dette en av de største enkeltulykkene i arbeidslivet i Kina under den industrielle boomen de siste årene.

Eksplosjon - 173 drepte

Ulykken som har krevd flest dødsofre, skjedde i den nordlige havnebyen Tianjun i september 2015.

Da ble 173 mennesker drept i to eksplosjoner i en lagerbygning til en kjemisk bedrift. Store naboområder ble ødelagt, og etterforskningen har vist at feil lagring av kjemikaliene var årsak til eksplosjonen.

Etter den ulykken har kinesiske myndigheter intensivert sikkerhetsarbeidet i bygg og anlegg og ved fabrikkanlegg.

Bildelfabrikk

Arbeidsulykken som har tatt nest flest liv, skjedde på en fabrikk for bildeler i Kunshan i det østlige Kina i august 2014, viser en oversikt som BBC har samlet.

HUNDESØK: Letemannskaper med hunder som søker etter overlevende i  ruinene av kjøletårnet i det nye kullkraftverket som kollapset onsdag kveld lokal tid. Foto: Wan Xiang/Xinhua/AP/NTB Scanpix. 
HUNDESØK: Letemannskaper med hunder som søker etter overlevende i  ruinene av kjøletårnet i det nye kullkraftverket som kollapset onsdag kveld lokal tid. Foto: Wan Xiang/Xinhua/AP/NTB Scanpix.  Vis mer

Gasser og støv utløste en eksplosjon som tok livet av minst 75 arbeidere. Minst 180 ble skadd.

I november 2013 ble 62 mennesker drept i en eksplosjon da en oljeledning sprakk lekk i Qingdao i Shandong-provinsen.

Ellers gruveulykker gjengangere på ulykkesstatistikken i kinesisk arbeidsliv.

En av de siste store gruveulykkene skjedde i en naturgips-gruve i Pingyi i Shandong-provinsen like før jul i fjor. 17 gruvearbeidere ble sperret inne, og de fleste omkom.

Kritikken mot sikkerheten i gruva førte til at styreformannen i gruveselskapet tok sitt eget liv to dager etter ulykken.

173 OMKOM: Røyk fra ruinene etter gasseksplosjonen 13. august 2015, som tok livet av 173 mennesker i Tianjin og raserte en hel bydel. Uforsvarlig lagring av kjemikalier var årsaken. Foto: Nan Han Guan/Xinhua/AP/NTB Scanpix.
173 OMKOM: Røyk fra ruinene etter gasseksplosjonen 13. august 2015, som tok livet av 173 mennesker i Tianjin og raserte en hel bydel. Uforsvarlig lagring av kjemikalier var årsaken. Foto: Nan Han Guan/Xinhua/AP/NTB Scanpix. Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!