Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her løfter han en lommelykt gjennom en dataskjerm

Ingeniører med revolusjonerende teknologi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Skype, Facetime og andre lignende applikasjoner gir oss i hverdagen en følelse av at vi nesten kan være to steder på en gang.

Nå har fem ingeniører fra MIT Media Lab utviklet et nytt slags telekonferansesystem som gjør ting enda mer håndgripelig, skriver Discovery.

Sammen har de utviklet «inFORM», en dynamisk skjerm som kan gjengi tredimensjonalt innhold fysisk, slik at brukerne interaktivt kan kommunisere med konkret digital informasjon.

• Se hvordan teknologien fungerer i videoen øverst i saken.

På den ene siden av skjermen har systemet en sensor som scanner kroppsbevegelser. På den andre siden blir disse bevegelsene gjenskapt på en flate av av 900 «pinner» koblet til en data.

I en video fra selskapet ser vi hvordan den nye applikasjonen kan brukes til å løfte en lommelykt og andre fysiske objekter.

I framtida håper ingeniørene at teknologien kan brukes til for eksempel formidling av kartdata, terrengmodeller og arkitekttegninger.

I den medisinske industrien kan teknologien brukes til å visualisere tverrsnitt av informasjon fra for eksempel en CT-skanner, skriver designboom.com.