Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her løfter vitner bilen vekk fra påkjørt mann

Fikk ham løs før politiet kom til ulykkesstedet i Oslo sentrum.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Handlekraftige vitner ble redningen for en mann i 40-årene som i går ettermiddag ble påkjørt ved innkjøringen til Oslo Royal P-Hus i Oslo sentrum.

Mannen ble liggende delvis under bilen, men rundt ti tilfeldig forbipasserende og et par vektere klarte sammen å løfte bilen opp og dra ham ut.

- De klarte å få ham løs på bare et par minutter. Politiet kom etter cirka tre minutter, men da var han løs allerede, forteller et øyenvitne, Jamal Ahmed,  til Dagbladet.

Hørte skrik Ahmed satt på en kebabrestaurant rett ved stedet og var ikke vitne til selve ulykken.

- Jeg hørte bare et skrik og løp ut. Der så jeg mannen som lå under bilen. En venn av meg og flere andre ringte politiet, forteller Ahmed.

Leder ved Trafikketterforskningsavsnittet i  Oslo politidistrikt Knut Nysæter bekrefter overfor Dagbladet at mannen var tatt hånd om av vitner da politiet kom til stedet.

- Ut fra det vitnene på stedet forteller, satt eller lå vedkommende foran døra til parkeringshuset. Han hadde fått bilen over beina først og fremst. Han lå på fortauet og fikk hjelp av vitner da patruljen ankom stedet, opplyser Nysæter.

Lettere skadd Mannen ble deretter fraktet til Oslo Universitetssykehus i ambulanse, men sykehuset beskrev ham som lettere skadd i går.

- Vi skal sjekke opp hans helsetilstand i dag, men det virker som han klarte seg bra omstendighetene tatt i betraktning. Han var bevisst hele tiden, sier Nysæter.

Han sier ulykken er under etterforskning, men den foreløpige vurderingen har vært at føreren av bilen ikke fratas sertifikatet.

Hele Norges coronakart