Her lokket han til seg 22 menn som ville ha arbeid

Så sprengte han dem i lufta.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En selvmordsbomber i den sjiamuslimske byen Hillah sør i Irak klarte i dag tidlig å lure 22 personer til varebilen sin ved å lokke dem med løfter om arbeid. Deretter sprengte han varebilen og alle personene rundt i lufta, melder nyhetsbyrået AP.

44 andre mennesker ble skadd i eksplosjonen.

Arbeidsledigheten er høy i Irak, og menn kjemper for å brødfø familiene sine ved å ta seg dagarbeid som for eksempel byggejobber som mennene i Hillah søkte.

Søndag er arbeidsdag i det meste av det muslimske Irak.

- Mennene samlet seg rundt varebilen, og den eksploderte da alle var samlet rundt den, sier politisjef Muthanna Khalid Ali.

Kaos

Eksplosjonen var så kraftig at den rammet hele området, og butikkvinduer knuste, ifølge en av de skadde arbeiderne, Muhsin Hadi Alwan.

- Bakken var dekket av kroppsdeler og blod, og overlevende løp i alle retninger. Hvordan vil jeg kunne brødfø seks medlemmer i familien når jeg kommer hjem uten arbeid og uten mat, sier han.

Her lokket han til seg 22 menn som ville ha arbeid

Gråtende og hylende kvinner søkte etter sønnene sine. Noen anklaget sunniarabiske opprørere for angrepet. Andre sa at politiet i Hillah ikke gjør nok for å ivareta de fattiges sikkerhet i byen.

52 drepte

Men denne hendelsen var ikke den eneste som rammet Irak i dag.

Rundt om i landet ble 30 andre mennesker drept og 58 skadd i løpet av formiddagen. Dagens dødstall er dermed oppe i 52.

SPRENGTE I LUFTA: Innbyggerne i byen samlet seg rundt området varebilen eksploderte. Selvmordsbomberen klarte å lure til seg 22 menn ved å lokke dem med arbeid. Foto: AP/Scanpix
SPRENGTE I LUFTA: Innbyggerne i byen samlet seg rundt området varebilen eksploderte. Selvmordsbomberen klarte å lure til seg 22 menn ved å lokke dem med arbeid. Foto: AP/Scanpix Vis mer