Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her løp en eller flere av ofrene ut etter kino-massakren

Blodspor og automatvåpen ligger på bakken.

BLODIG: Bildet er tatt utenfor kinoen og gir en god beskrivelse av blodbadet som fant sted. Øverst til venstre er en dør til kinoen, og rett utenfor ligger en automatrifle. Blodsporene går fra døra og videre bortover parkeringsplassen. Foto: Reuters
BLODIG: Bildet er tatt utenfor kinoen og gir en god beskrivelse av blodbadet som fant sted. Øverst til venstre er en dør til kinoen, og rett utenfor ligger en automatrifle. Blodsporene går fra døra og videre bortover parkeringsplassen. Foto: Reuters Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): USA er fortsatt rystet etter massakren som kostet minst 12 mennesker livet og skadet 58.

Bildet over er ett av mange som kan gi oss innsikt i hva som skjedde den skjebnesvangre kvelden.

Gjerningsmannen er identifisert som 24 år gamle James Holmes. I tillegg til å skyte vilt rundt seg inne i kinosalen, hadde han også satt opp eksplosive og svært brannfarlige feller i leiligheten sin i nærheten.

- Eksplosivene ser ut til å være svært sofistikerte. Politiet kan måtte være her i flere dager, har politisjef Dan Oates sagt til nyhetsbyrået Reuters tidligere.

Nå virker det som at det er utvikling i saken.

Bombeeksperter håper å kunne finne en løsning på problemstillingen snarlig, skriver nyhetsbyrået AP.

Politiet vurderer nå å gjennomføre en kontrollert detonasjon, noe som kan føre til både eksplosjoner og brann.

- Aldri sett noe lignende Politibetjent Cassidee Carlson sa til nyhetsbyrået at de vil advare folk en stund på forhånd, slik at ingen blir redde.

SORG: Flere har tent lys for å hedre ofrene etter Batman-massakren. Foto: Getty Images/AFP
SORG: Flere har tent lys for å hedre ofrene etter Batman-massakren. Foto: Getty Images/AFP Vis mer

- Vi kan ikke sette noe tidspunkt for det enda, men vi trenger ikke å forhaste oss, sier han.

- Det er en veldig avansert felle, og vi vet ikke hvordan den fungerer. Det er også tre beholdere der inne, som vi ikke vet hva inneholder. Personlig har jeg aldri sett noe liknende som det videoen av leiligheten viser oss, sier Carlson videre.

Lokkemusikk Ifølge en kilde i politiet har den mistenkte også sørget for å forhåndsinnstille et musikkanlegg i leiligheten slik at det skulle spille den samme høye musikken om og om igjen, tilsynelatende for å få naboer til å klage og lokke politiet til leiligheten.

- Hvis han hadde blitt skutt og drept, ville disse bombefellene utvilsomt ha kunnet drepe og skade de første som kom til stedet, sier den ikke navngitte kilden.

En nabo forteller om den høye musikken fra leiligheten natt til fredag.

- Akkurat ved midnatt kom det plutselig en voldsom teknomusikk fra leiligheten over, som om noen hadde startet en fest. I ettertid er det mitt inntrykk at dette var en timer som var stilt inn i leiligheten, sier Fonzi til Dagbladet.

ETTERFORSKER: Politiet jobber nå på stedet for å sikre tekniske spor. Foto: AP
ETTERFORSKER: Politiet jobber nå på stedet for å sikre tekniske spor. Foto: AP Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media