Her løper bjørnen midt i et boligområde

Ble skutt av finske jegere etter noen timer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Langt fra skogen og nær et boligområde, tok den 100 kilo tunge bjørnen seg en bytur i Roparnäs like ved Vasa i Finland, klokka 05 i dag tidlig.

Etterhvert ble den observert ved et sykehus, og politet fikk inn flere meldinger fra sjokkerte finner, som blant annet hadde sett bjørnen reise seg opp på to ben.

Rundt klokka 8 klarte politiet omringet den firbente vandreren like ved en barnehage, skriver Vasabladet. Jegeren Janne Korpela og sporhunden Ketty var også på plass, men å få bjørnen på skuddholdt viste seg å være svært vanskelige.

- Korpela hadde bjørnen i siktet, men fordi det var mange mennesker i nærheten tok det litt ekstra tid, og på de to ekstra sekundene rakk bjørnen å smette unna, forteller Marita Bagge, Vasabladets reporter. Den forsvant da inn mot et skogsområde.

Men bjørnen hadde fremdeles ikke fått nok av bylivets gleder, og en times tid senere lyktes politiet å omringe den igjen, denne gangen ved en sykkelsti.

Et stort område ble sperret av og trafikken omdirigert, og på ca 50 meters avstand endte jegeren dens liv med et skudd i hodet.

Korpela skal være en erfaren bjørnejeger, men har aldri tidligere felt en bjørn på egenhånd. I dag klarte han det endelig - i et boligområde av alle steder.

Mange av Vasa-innbyggerene fikk øye på den villfarne bjørnen i morgentimene. De tok fram digitalkameraene og mobiltelefonene for å fotografere bjørnen.

BJØRNEJAKT: Det ble brått slutt på byvandringen for den rundt to år gamle pelskladden. Foto: Birger Finskas
BJØRNEJAKT: Det ble brått slutt på byvandringen for den rundt to år gamle pelskladden. Foto: Birger Finskas Vis mer

- Det var selvsagt ikke helt ufarlig, sier Bagge.

Her løper bjørnen midt i et boligområde