Her løper Caroline i trygghet

Rett før dette bildet ble tatt, viste Caroline (18) politiet hvor Breivik befant seg.

LØPER FOR LIVET: Iført kjole, langstøvler og fleecejakke løper 18 år gamle Caroline Svendsen fra Moss her mot politiets beredskapstropp, Delta, på Utøya. Hun var fremdeles ikke trygg på om politimennene var Anders Behring Breiviks medsammensvorne eller ikke, og om hun ville overleve dagen. Foto: Privat
LØPER FOR LIVET: Iført kjole, langstøvler og fleecejakke løper 18 år gamle Caroline Svendsen fra Moss her mot politiets beredskapstropp, Delta, på Utøya. Hun var fremdeles ikke trygg på om politimennene var Anders Behring Breiviks medsammensvorne eller ikke, og om hun ville overleve dagen. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MOSS (Dagbladet): «Er det trygt? Er jeg reddet nå? Er jeg i sikkerhet? Er det endelig over?»

Dette var tanker som gikk gjennom Caroline Svendsens (18) hode da hun løp fra skjulestedet i skogen og over den åpne plassen ved brygga på Utøya.

Hun tok sjansen på at tjenestemennene fra politiets beredskapstropp, som nettopp hadde kommet i land, ikke var utkledd og på massemorderens parti.

Hun fikk rett.

Klokka var snart 18.30. Politiet som stod ved bryggekanten var det tredje eller det fjerde laget fra beredskapstroppen Delta som kom i land på øya.

Det første laget hadde gått mot Bolsjevika, det andre - det som pågrep Breivik - hadde Caroline møtt inne i skogen få minutter tidligere.

- Jeg kom rett fra Nakenodden, der han akkurat hadde prøvd å skyte oss. Jeg hadde hørt kulene suse forbi øret mitt, men turte verken snu meg eller bevege hodet. Jeg spurtet bare enda raskere. Inne i skogen løp jeg rett på flere politimenn. Jeg ble dødsredd. «Hvor er han,» spurte de. Jeg pekte mot Nakenodden. Jeg tror ikke de sa noe, men de løp i den retningen jeg pekte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer