Jason Aldean (40) skulle avslutte festkvelden. I stedet måtte artisten flykte for livet da skytingen startet. Video: Luke Broadlick / Drew Akiyoshi / CNN / Foto: Veda Jo Jenkins/REX/Shutterstock Vis mer

Jason Aldean i Las Vegas

Her løper countrystjerna av scenen: - Denne kvelden har vært grusom

Jason Aldean (40) skulle avslutte festkvelden. I stedet endte det i tragedie.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagblade): Rundt klokka 21.40 lokal tid gikk countrystjerna Jason Aldean på scenen under festivalen Route 91 Harvest Festival i Las Vegas.

Klokka 22.08 skal de første skuddene ha blitt avfyrt. Konserten fortsatte som før i noen sekunder, før det ble stille og Aldean løp av scenen. Et øyeblikk som ble dokumentert av flere blant publikum.

Se videoen øverst i saken. Vi advarer mot sterke inntrykk.

PÅ SCENEN: Det var Jason Aldean som sto på scenen da skytingen startet i Las Vegas. Her er han fotografert under en konsert staten Washington i september. Foto: Veda Jo Jenkins/REX/Shutterstock
PÅ SCENEN: Det var Jason Aldean som sto på scenen da skytingen startet i Las Vegas. Her er han fotografert under en konsert staten Washington i september. Foto: Veda Jo Jenkins/REX/Shutterstock Vis mer

- Vondt i hjertet

Minst 50 mennesker er så langt bekreftet drept, og over 400 skadd, i det som er en av de verste massakrene i USAs historie.

Aldean klarte å komme seg i sikkerhet, og for et par timer siden postet han følgende melding på sin Instagram-konto.

- Denne kvelden har vært grusom. Jeg vet ennå ikke hva jeg skal si, men jeg vil gjerne gi fortelle til alle at jeg og crewet er trygge. Mine tanker og bønner går til alle involverte. Det gjør vondt i hjertet at dette kunne skje med dem som bare ville nyte det som skulle være en trivelig kveld. #hjerteknust #stopphatet

Også Aldeans kone Brittany postet en Instagram-melding til fansen.

- Trodde det var fyrverkeri

Radiovert Storme Warren sto på sida av scenen da de de første skuddene kom.

- Jeg trodde det var fyrverkeri som ble tent på, men ikke funket ordentlig. Da jeg hørte det tredje skuddet skjønte jeg at noe var galt, sier Warren til CNN.

Han forteller at skuddene traff scenekanten, og da han gikk under scenen for beskyttelse, kunne han fremdeles høre treffene.

NB! STERKE BILDER: Minst 50 er drept og over 200 er skadd i det som er en av de verste massakrene i USAs historie. Video: @ValleyPrivate/Instagram /Issaid Sepulveda / Drew Akiyoshi via CNN Vis mer

Den 40 år gamle artisten var en av headlinerne på countryfestivalen, og hans skulle med kveldens konsert avslutte festivalen.

Dette var fjerde gang Route 91-festivalen ble arrangert i Las Vegas. Blant artistene var noen av USAs største countryartister, inkludert Eric Church, Sam Hunt, Luke Owen og Aldean, skriver The Independent.

Owen sto på scenen like før Aldean. Også han har bekreftet at han er i god behold etter tragedien.

Gjerningsmannen er identifisert som 64 år gamle Stephen Paddock fra Mesquite - en by rundt 130 kilometer nordøst for Las Vegas. Han åpnet ild mot festivalområdet fra Mandalay Bay Resorts 33. etasje.