Her løper den blodige «kannibalen» rundt og skremmer folk på gata

Er dette god humor eller en smakløs spøk?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Miami ble rystet av en alvorlig drapssak i slutten av mai. 31-åringen Rudy Eugene drepte en 65-årig uteligger på fortauet like ved en motorvei i byen, tok av ham og seg selv klærne og begynte å spise på offeret sitt.

Saken skapte store overskrifter verden rundt, og avisa Miami Herald offentliggjorde en 24 minutter lang video som viste hele det morbide angrepet fra avstand.

Videoen gikk som en farsott på nettet, men nå er det et forsøk på å gjøre humor ut av drapet som sprer seg.

Brukeren VitalyzdTv har lagt ut videoen som skaper debatt i kommentarfeltene. I videoen ser vi en mann utkledd som kannibal som løper rundt og skremmer folk på gata under overskriften «Miami Zombie Attack Prank».

Sprer frykt Ut fra videoen å dømme klarer mannen å spre frykt blant uskyldige forbipasserende når han blodig løper etter dem og grynter. Nettopp dette gjorde også Eugene mens han spiste av sitt offers hode.

Du kan se utdrag av videoen i vinduet øverst i denne artikkelen.

Videoen, som er sett av over 5 millioner på nettet, har skapt reaksjoner i USA. Huffington Post skriver dette om humorforsøket:

 DRAP:  Videoen spiller på drapet som skjedde i Miami i slutten av mai, og som ble fanget av overvåkningskameraet til Miami Herald. Foto: AP / Miami Herald.
DRAP: Videoen spiller på drapet som skjedde i Miami i slutten av mai, og som ble fanget av overvåkningskameraet til Miami Herald. Foto: AP / Miami Herald. Vis mer

- I et smakløst trekk som faller under kategorien «bare i Florida» spiller en mann fra Delray Beach på den virkelige frykten for angrep ved å kle seg ut som en zoombie og jage folk rundt om i nabolaget.

- Rasistisk Videoen kalles ikke bare smakløs, enkelte hevder den er rasistisk. Mannen som er utkledd som kannibal eller zombie, jakter stort sett bare på svarte folk.

Mannen som har lagt ut videoen ble ifølge Huffington Post arrestert tidligere i år, siktet for å ha utgitt seg for å være politimann.

Nå har han vært på ferde igjen og skapt reaksjoner.

OFFER OG GJERNINGSMANN: Disse bildene er offentliggjort av Miami-Dade politidistrikt, og viser (t.v.) Rudy Eugene (31), som politiet skjøt etter han spiste av ansiktet til (t.h.) Ronald Poppo (65) på lørdag. Foto: ScanpixNTB/AP Photo/Miami-Dade Police Dept.
OFFER OG GJERNINGSMANN: Disse bildene er offentliggjort av Miami-Dade politidistrikt, og viser (t.v.) Rudy Eugene (31), som politiet skjøt etter han spiste av ansiktet til (t.h.) Ronald Poppo (65) på lørdag. Foto: ScanpixNTB/AP Photo/Miami-Dade Police Dept. Vis mer

Hva synes du om videoen? Si din mening i avstemningen i høyrespalta i denne saken.

 TAR IGJEN:  I slutten av videoen ser du hvordan denne karen til slutt får nok og kjeppjager spøkefuglen vekk.
TAR IGJEN: I slutten av videoen ser du hvordan denne karen til slutt får nok og kjeppjager spøkefuglen vekk. Vis mer