- Her løper det stadig ut folk

Trikkeførerne har fryktet området hvor en mann ble påkjørt søndag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Her løper det stadig ut folk, sier Tore Elton, trikkfører og leder i fagforeningen Sporvognsklubben.

I det han sier det tar en mann som er ca 50 meter lenger ned i veien sats og smetter over veien rett foran en buss. Elton fører 17-trikken ned Storgata i Oslo mot holdeplassen Brugata, hvor en mann i 40-årene søndag formiddag døde etter at han ble påkjørt av trikken. Ifølge vitner løp mannen ut i veien uten forvarsel.

- Vi opplever daglig farlige situasjoner her, Elton.

Varslet internt Dagbladet er kjent med at flere trikkeførere har forsøkt å varsle om de farlige forholdene nettopp i dette området. Elton sier han er en av de som har varslet.

- Vi har levert avviksmeldinger om dette. Fortauet er for smalt, og det er mange som står og blokkerer, slik at andre må gå ut i veien. Det er samtidig en av Oslos mest trafikkerte kollektivgater. Det er en uheldig og farlig kombinasjon, sier Elton, og sukker over fotgjengere som går sin egen verden mens de sender tekstmeldinger eller hører på musikk med hodetelefoner.

Cato Asperud, kommunikasjonssjef i Sporveien, sier de er kjent med bekymringsmeldingene:

- Vi er kjent med det, og at dette området er et tema. Det er smale fortauer noen steder der, og det kan også se ut til at det har etablert seg et rusmiljø i området. Dette er ting vi tar opp videre med myndighetene i kommunen. Det er litt begrenset hva vi kan gjøre isolert for oss selv, sier Asperud, og understreker at trafikksikkerhet er deres viktigste område, og at de jobber kontinuerlig med å forbedre forholdene.

Kommunen sier det er planer om å gjøre noe med gata.

- Det jobbes med en ny plan for Storgata. Snakk om at den skal opprustes på nytt. Vi tar hensyn til slike innspill i reguleringsplanarbeidet, Odd Bratteberg, pressekontakt i bymiljøetaten i Oslo kommune.

Bratteberg sier han ikke er kjent med innholdet i de nevnte avviksmeldingene.

Ingen mistenkte Dødsulykka etterforskes av Oslo-politiet.

PÅKJØRT AV TRIKKEN: En mann ble søndag ettermiddag påkjørt og drept av trikken i Storgata i Oslo. Foto: 2400-tipser
PÅKJØRT AV TRIKKEN: En mann ble søndag ettermiddag påkjørt og drept av trikken i Storgata i Oslo. Foto: 2400-tipser Vis mer

- Vi innhenter informasjon og vitneforklaringer, og videomateriale fra butikkene og omgivelsene rundt, sier Knut Nysæter, politioverbetjent ved trafikketterforskningsavsnittet i Oslo politidistrikt.

Ingen har status som mistenkt eller siktet i saken, opplyser Nysæter.

- Det ser ut til å være en ulykke, hvor en fotgjenger har kommet ut i veibanen. Vi må finne ut hvorfor og hvordan det skjedde, sier Nysæter.

Han er ikke kjent med forsøk på intern varsling om området fra trikkeførerne.

- Men det kan bli et moment i etterforskningen. Det er et litt kaotisk område, hvor det skjer mye på et lite område, sier Nysæter.

- Trenger gjerde Trikkfører Elton er klar på hva som må til:

- Trikkeskinnene må midtstilles i veien, parkeringsplassene på den andre siden av veien må fjernes, og det må bli bredere fortau med gjerder.

KRITISK: Trikkefører Tore Elton. Foto: Jacques Hvistendahl
KRITISK: Trikkefører Tore Elton. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer