LØSHÅR: Slik hadde den kvinnelige fangen dandert dyna over løshåret for å få det til å se ut at hun lå og sov. I virkeligheten gjemte hun seg et helt annet sted da betjenten låste cella for natta. Bildet er frigitt av Bergen Fengsel.
LØSHÅR: Slik hadde den kvinnelige fangen dandert dyna over løshåret for å få det til å se ut at hun lå og sov. I virkeligheten gjemte hun seg et helt annet sted da betjenten låste cella for natta. Bildet er frigitt av Bergen Fengsel.Vis mer

Her lurer Bergens-fangen fengselsbetjenten trill rundt

Morgenen etter var sengen tom.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En kvinnelig innsatt i Bergen fengsel lurte fengselsbetjenten trill rundt. Ved hjelp av løshår og kreativ dandering av dyna, fikk hun det til å se ut som hun lå i senga og sov da cella ble låst av for natten.

I virkeligheten hadde hun gjemt seg et annet sted. Først morgenen etter oppdaget fengselet at fangen var borte, melder BT.

- Utførte et pek Assisterende fengselsleder Rune Greve bekrefter hendelsen overfor Dagbladet. Det var i slutten av mars i år at den innsatte kvinnen klaget over migrene, og ba om å få gå å legge seg tidlig. Da fengselsbetjenten foretok sjekk og innlåsing senere på kvelden, tittet han inn og så det han trodde var kvinnen sovende i senga.

Men i virkeligheten var det bare løshår han så stikke frem fra under dyna. Den innsatte hadde imidlertid gjemt seg på en annen celle sammen med to andre innsatte kvinner.

Først morgenen etter ble forsvinningen oppdaget. Betjenten som åpnet cella tok en grundigere sjekk for å se at det var liv i fangen. Først da gikk den hårete virkeligheten opp for fengselspersonalet: De var blitt lurt.

Kort tid etterpå ble hun funnet sammen med sine to medfanger på den andre cella. Fengselet understreker at det ikke var fare for at fangen kunne rømme.

- Vi oppfatter det som om den innsatte gjorde dette som et pek mot oss som jobber her. Det var aldri snakk om et rømningsforsøk, sier Greve til Dagbladet.

Skjerper rutinene Hendelsen har fått mindre konsekvenser for den innsatte. Men hun ble umiddelbart ført til en mer restriktiv avdeling. Hun er tilbake i den samme avdelingen nå, men må regne med å bli sjekket ekstra grundig før leggetid.

- Ja det må du regne med, sier Greve.

Fengselet innskjerper nå rutinene, som er å fysisk påse at fangene faktisk er på cella og i live før det låses om natta. Samtidig innskjerpes de allerede eksisterende reglene mot blant annet parykker og løshår i Bergen fengsel.

- Vi har allerede et generelt forbud mot dette, på lik linje med at vi for eksempel forbyr folk som ikke trenger det, å ha krykker. Det betyr ikke at det er et totalforbud, hvis omstendighetene er spesielle, sier Greve.

Om kvinnens hårreisende pek fikk nakkehårene til å reise seg hos fengselslederen er uviss. Men en ting er klart:

- Jeg har sjekket historikken, og kjenner ikke til at vi har opplevd lignende, sier Greve til Dagbladet.