Her lyver innsamlingsorganisasjonen

– De er ikke i nærheten av å oppfylle våre krav, sier Innsamlingskontrollens leder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): – Dette er høyst kritikkverdig. Hele organisasjonen framstår som useriøs, sier advokat Øivind Fegth Knutsen, daglig leder i Innsamlingskontrollen.

Dagbladet.no skrev onsdag denne uka om innsamlingsorganisasjonen Norstiftelsen. Den veldedige organisasjonen bruker russ i østlandsområdet til å gå bøsseaksjoner, mot at bøssebærerne får 30 prosent av det de samler inn. Pengene skal ifølge stiftelsen gå til barnehjem i Thailand og Romania.

Feil ID-kort

Alle de største innsamlingsaksjonene i Norge er medlem av Innsamlingskontrollen, for å sikre at innsamlingene organiseres og gjennomføres på en betryggende måte og at de innsamlede midlene forvaltes forsvarlig.

Og Norstiftelsen har utstyrt de som skal samle inn pengene med et ID-kort der det står at de er «sertifisert av Innsamlingskontrollen, og fylkesmannen i Oslo & Akershus».

Men det stemmer ikke.

– Det kan jeg si med en gang: De er ikke registrert hos oss, sier advokat Øivind Fegth Knutsen, daglig leder i Innsamlingskontrollen, når Dagbladet.no ringer.

– Vi har fått flere telefoner om dem allerede, sier advokaten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer