Rema 1000 Danmark:

Her må alle ansatte ha coronapass

Skal man jobbe hos Rema 1000 sitt sentrallager i Horsens, Danmark, må man framvise et gyldig coronapass.

REMA 1000: Smitten stiger hos det danske sentrallageret til Rema 1000, og det har fått kjeden til å ta grep. Nå må de ansatte ha gyldig coronapass for å komme inn på jobb. Foto: Rema 1000
REMA 1000: Smitten stiger hos det danske sentrallageret til Rema 1000, og det har fått kjeden til å ta grep. Nå må de ansatte ha gyldig coronapass for å komme inn på jobb. Foto: Rema 1000 Vis mer
Publisert
Fullvaksinerte: 71.74% Første dose: 79.10%

Den siste uka er ti personer bekreftet coronasmittet på det danske sentrallageret til Rema 1000 i Horsens.

Det har fått virksomheten til å ta grep, melder danske TV 2.

Kjedens danske kommunikasjonssjef, Jonas Schrøder, forteller at de nå har innført krav om coronapass for alle de godt over 1000 ansatte ved lageret.

- Vi mener at det er best, for at vi alle skal passe på hverandre, at vi innfører dette tiltaket, så vi sikrer at smitten ikke sprer seg ytterligere, sier han til den danske nettavisa.

- Får støtte

Virksomheten skal ha brukt noen dager på å overveie om de skulle innføre kravet. Siden smitten har steget både i samfunnet og innad i virksomheten, konkluderte de med at det var på tide med coronapass.

Schrøder viser til at sentrallageret er en stor arbeidsplass, og at smitten fort kan spre seg videre.

- Vi har bare opplevd støtte rundt avgjørelsen, sier han til danske TV 2.

Kravet trådte i kraft denne helga, og gjelder for både lageransatte, kantinemedarbeidere og administrative medarbeidere.

STAMKUNDE: Denne apekatten i Kina er stamkunde på en matbutikk. Video: Newsflare Vis mer

For å få lov til å komme på jobb, må de ansatte vise at de enten er fullvaksinerte mot coronaviruset, ha bygget opp immunitet etter å ha vært coronasmittet eller i løpet av de siste tre døgn har tatt en negativ coronatest.

Hurtigtest

Møter man opp uten gyldig coronapass, vil man bli bedt om å gå ned i byen for å ta en hurtigtest, før man kan gå inn og begynne å jobbe.

- Dette coronapasset er ikke et krav om at man må være vaksinert. Det er forskjellige elementer som kan gi et gyldig pass, understreker kommunikasjonssjefen overfor danske TV 2.

Det er ikke innført krav om coronapass for å handle i Rema 1000s danske butikker. De ansatte i butikkene må heller ikke bruke munnbind.

- Ikke vurdert

Kommunikasjonssjef Hanne Knudsen i norske Rema 1000 forteller at det ikke har vært vurdert å innføre liknende tiltak i Norge.

- Vi forholder oss til gjeldende retningslinjer og forskrifter fra norske myndigheter når det kommer til smittevernstiltak, skriver hun i en epost til Dagbladet.

RASERER: En ku raserer en butikk i India. Video: KameraOne. Reporter: Vegard Krüger Vis mer

- I tillegg til å opprettholde effektiv drift under pandemien, har vårt fokus vært på å sørge for et trygt arbeidsmiljø for våre ansatte og en trygg handleopplevelse for kundene våre, i tråd med lokale og nasjonale retningslinjer, legger hun til.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer