Rema 1000 Danmark:

Her må alle ansatte ha coronapass

Skal man jobbe hos Rema 1000 sitt sentrallager i Horsens, Danmark, må man framvise et gyldig coronapass.

REMA 1000: Smitten stiger hos det danske sentrallageret til Rema 1000, og det har fått kjeden til å ta grep. Nå må de ansatte ha gyldig coronapass for å komme inn på jobb. Foto: Rema 1000
REMA 1000: Smitten stiger hos det danske sentrallageret til Rema 1000, og det har fått kjeden til å ta grep. Nå må de ansatte ha gyldig coronapass for å komme inn på jobb. Foto: Rema 1000 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Den siste uka er ti personer bekreftet coronasmittet på det danske sentrallageret til Rema 1000 i Horsens.

Det har fått virksomheten til å ta grep, melder danske TV 2.

Kjedens danske kommunikasjonssjef, Jonas Schrøder, forteller at de nå har innført krav om coronapass for alle de godt over 1000 ansatte ved lageret.

- Vi mener at det er best, for at vi alle skal passe på hverandre, at vi innfører dette tiltaket, så vi sikrer at smitten ikke sprer seg ytterligere, sier han til den danske nettavisa.

- Får støtte

Virksomheten skal ha brukt noen dager på å overveie om de skulle innføre kravet. Siden smitten har steget både i samfunnet og innad i virksomheten, konkluderte de med at det var på tide med coronapass.

Schrøder viser til at sentrallageret er en stor arbeidsplass, og at smitten fort kan spre seg videre.

- Vi har bare opplevd støtte rundt avgjørelsen, sier han til danske TV 2.

Kravet trådte i kraft denne helga, og gjelder for både lageransatte, kantinemedarbeidere og administrative medarbeidere.

For å få lov til å komme på jobb, må de ansatte vise at de enten er fullvaksinerte mot coronaviruset, ha bygget opp immunitet etter å ha vært coronasmittet eller i løpet av de siste tre døgn har tatt en negativ coronatest.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.