Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her må det ryddes

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Nå begynner korrupsjonsbeskyldningene mot medlemmer av IOC å bli så konkrete at det ikke engang for den olympiske komiteen selv er mulig å komme forbi dem. Men de interne undersøkelsene som i går endte med at seks medlemmer ble suspendert, og fire andre er i søkelyset for å ha mottatt store pengebeløp ved tildelingen av vinterlekene til Salt Lake City, må bare bli begynnelsen på oppryddingen. For de seks som nå går, er åpenbart representative for IOC-kulturen.
  • Vi tror derfor ikke det er mulig å isolere skandalen til seks syndebukker, de aller fleste fra u-land. Det er folk fra de rike, industrialiserte landene som sitter med makten i IOC. IOCs udemokratiske karakter og lukkede system ligger godt til rette for at ukultur skal oppstå og trives. Her må det ryddes fra toppen og ned. President Juan Antonio Samaranch ber nå om tillitsvotum. Det bør han ikke få. Han bærer det tyngste ansvaret for at korrupsjonen har fått blomstre.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling