Her må du bære munnbind

Trondheim innfører påbud om munnbind på offentlige steder.

TRONDHEIM SENTRUM: Nå må du bruke munnbind på offentlige steder. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
TRONDHEIM SENTRUM: Nå må du bruke munnbind på offentlige steder. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Se mer
påvist smittet 60 800 +238
innlagt 135 +6
døde 544
påvist smittet 98 700 000+569.9K
døde 2 120 000 +13.2K
Se mer

- En sterk anbefaling om bruk av munnbind, ga ikke den effekten kommuneledelsen hadde håpet. Det har vært en økning i smitten den siste tida, og kommunen skjerper nå smitteverntiltakene, opplyser Trondheim kommune i en pressemelding.

Fra og med onsdag blir det påbud om munnbind på offentlige plasser innendørs som på kjøpesentre og serveringssteder, men også utendørs ved tett befolkede områder. Brudd kan føre til bøter eller fengsel.

Påbudet gjelder alle som er født før 2008, men ikke personer som av helsemessige, eller andre årsaker, ikke kan bruke munnbind. Elever og ansatte i skoler, SFO og barnehager er heller ikke omfattet av påbudet.

Forskriften gjelder til og med 9. januar, men kan blir forlenget om det blir nødvendig.

VAKSINE: Statsminister Erna Solberg (H) sier den første vaksinen vil kunne settes i Norge i romjula. Likevel varsler hun omfattende smittevernstiltak helt fram til påske. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet TV Vis mer

To store utbrudd

12. desember ble det registrert 30 nye smittetilfeller i Trondheim. Dette er det høyeste antall smittede i kommunen siden pandemien startet. Foreløpig har 32 ytterligere blitt smittet etter dette.

- Vi har i det siste opplevd en økning i smitten. Den har i hovedsak vært knyttet til to større utbrudd med spredning ut i andre miljø. Det har resultert i et omfattende smittesporingsarbeid og stort press på testing, sier Harry Tiller, kommunikasjonssjef i Trondheim kommune, til Dagbladet.

KOMMUNIKASJONSSJEF: Harry Tiller. Foto: Øyvind Blomstereng.
KOMMUNIKASJONSSJEF: Harry Tiller. Foto: Øyvind Blomstereng. Vis mer

- Uoversiktlig

På spørsmål om de har kontroll på situasjonen, svarer Tiller at de i det siste har sett flere tilfeller av ukjent smitte som skaper nye utfordringer.

- Så langt mener vi å ha nokså god kontroll på situasjonen, men den er uoversiktlig og uforutsigbar. Det er viktig å minne befolkningen om å begrense sine nærkontakter, holde avstand og følge smittevernregler.

Grunnet dagens smittebildet, mener Tiller at man må regne med økende smitte framover. Om dette vil føre til nye påbud eller tiltak framover, vurderes fortløpende.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer