Firer ikke på kravene:  Men Stein Folden Bakken og Thor Funderud skulle gjerne hatt flere kolleger. Foto: Erlend W. Carlsen/FA
Firer ikke på kravene: Men Stein Folden Bakken og Thor Funderud skulle gjerne hatt flere kolleger. Foto: Erlend W. Carlsen/FAVis mer

Her må du ha master- eller doktorgrad for å få jobb

Conceptos' ansettelseskrav har lokket frem storkunder, men det er ikke mange jobbsøkere som passerer nåløyet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): - Vi er på all-time high, selv om vi ikke har klart å vokse i den takten vi holdt tidligere, oppsummerer Thor Funderud i Conceptos, med 2013-tallene foran seg til Finansavisen.

Daglig leder Stein Folden Bakken istemmer.

- Markedet er tøffere. Nå er det tøft å klare 5 til 10 prosents vekst. Men så lenge den deriverte er positiv er vi fornøyde, sier Bakken til avisen, og ler.

- For du husker vel den deriverte, følger han opp.

Det bør potensielle nyansatte også gjøre, for i Conceptos kan du skrive tidenes jobbsøknad eller ha den perfekte CV uten å bli kalt inn til intervju dersom du ikke har de riktige kvalifikasjonene. Her kreves master- eller doktorgrad.

Firer ikke Både Funderud og Bakken klukker når de peker på Finansavisens omtale av selskapet for et drøyt år siden. Tittelen ''Bacherlorgrad, nei takk'' ga dem mye oppmerksomhet, hevder de.

- Blant annet ble vi kontaktet av en med doktorgrad som gjerne ville jobbe her, forteller Funderud.

Han fikk jobb. Men den ene nyansatte er unntaket. På spørsmål om hvor lett det er å få tak i folk får vi ristende hoder i retur. Likevel; å fire på kravene er helt uaktuelt.

- Må man vokse, er det det som er poenget? Er det ikke like viktig å være lønnsomme og beholde kvaliteten. Å bare vokse for å vokse, uten at det gir noe igjen på bunnlinjen, gir ikke noe annet enn økt risiko, sier Bakken til avisen.

Flere nyheter — Hvorfor tør man ikke måle intelligens?
Da vil du kunne få 20 prosent mer i lønn
Slik finner du jobben som passer perfekt til deg