Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her må fargede ansatte spise urinsuppe

Skal ha blitt tvunget av hvite studenter på universitet i Sør-Afrika.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Beskyldninger om at rasismen fortsatt lever i Sør-Afrika hagler etter at hvite studenter tilsynelatende tvang eldre, svarte universitetsansatte til å spise mat de hadde urinert på, og tok det hele opp på video, melder BBC.

Flere av studentene kan bli stilt for retten, rapporterer tv-kanalen.

Kaster opp

I videoen instruerer studentene fire eldre, svarte arbeidere ved University of Free State i Bloemfontain til å styrte hele bokser med øl og til å utføre gymnastikkøvelser. De universitetsansatte blir også tvunget til å spise mat som tilsynelatende er tisset på, skriver NTB.

En av studentene er filmet mens han tisser i en skål med mat. Ifølge BBC, skriker den hvite studenten «Ta! Ta!» på afrikaans, før han tvinger de ansatte til å spise maten. Flere av dem ser ut til å kaste opp.

Rektoren ved universitetet har fordømt videoen på det sterkeste og har anmeldt saken.

- Vi skal ha styremøte om dette, og fordømmer dette sterkt, sier rektor Frederick Fourie til BBC.

Protestmarsj

image: Her må fargede ansatte spise urinsuppe

Universitetet sier det er startet en prosess som tar sikte på å utvise studentene som har tatt del i videoen. To har allerede sluttet, og alle fire risikerer straffeforfølgelse. De fargede universitetsansatte skal ha fått psykologhjelp etter hendelsen.

Både studenter og ansatte gjennomførte i går en protestmarsj på universitetsområdet.

Videoen skal angivelig ha blitt laget som en protest mot å integrere svarte og hvite i universitetets studentboliger, skriver Times Online.

Universitetet ligger i et område som tidligere ble kalt Oranjefristaten, og regnes som en bastion for sørafrikanske boere. Flertallet av studentene har vært hvite.

Videoen avsluttes med ordene: «Når dagen er over så er dette det vi mener om integrasjon».

DEMO: Sørafrikanske studenter viste i går sin avsky mot sjokkvideoen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media